Dan žalosti u petak zbog sahrane gradonačenika

0

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović biće sahranjen u petak, u 13 sati, na Starom groblju u Kruševcu nakon što je posle skoro 40 dana njegovo telo dopremljeno sa Tajvana.

U 11 sati biće održana komemorativna sednica u sali Kruševačkog pozorišta a dva sata kasnije biće obavljena sahrana na Starom groblju.

Zbog očekivane gužve u blizini Starog groblja određena je  privremena zabrana saobraćaja u petak za sve vrste vozila, osim za vozila sa pravom prvenstva prolaza, VIP vozila, vozila gostiju i autobusa koji prevoze goste, u ulici Pećkoj od ulice Prvomajske do ulice Vojislava Ilića, u ulici Dušana Radića od ulice Pećke do ulice vojvode Putnika i u ulici kralja Milutina od ulice Pećke, u vremenu od 11 do 16 časova.
Autobuski saobraćaj u ovom periodu biće usmeren na ulicu cara Lazara kao alternativni pravac, a autobuska stajališta koja se nalaze na trasi privremene zabrane se privremeno ukidaju.

Gradsko veće Kruševca donelo je odluku kojom se u petak 1.decembra u Kruševcu proglašava Dan žalosti. Zastave će biti istaknute na pola koplja a program lokalnih medija biće prilagođeni situaciji.

Telo Dragog Nestorovića dopremljeno je u Kruševac u sredu uveče, oko 20 sati. Gradonačelnik Kruševca preminuo je od posledica srčanog udara 21.oktobra na Tajvanu, gde je boravio kao član delegacije NALED-a.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content