“DANI GLJIVA” U ĆIĆEVCU: Promocija turizma kroz gljivarenje

Udruženje gljivara “Bukovača” iz Ćićevca od 5. do 7. jula organizuje trodnevnu edukativno – gastronomsko- turističku manifestaciju posvećenu gljivama, gljivarenju, gljivarstvu i promociji predela Mojsinjskih planina i Stalaćke klisure JužneMorave.

Gljivolov je naš doprinos da, kroz gljivarenje, predeo Mojsinjskih planina i Stalaćke klisure bude „otkriven“ od zaljubljenika u prirodu, kao interesantan i vredan, zbog prepoznatljivosti, značajnih prirodnih, biološko – ekoloških, estetskih i kulturno – istorijskih vrednosti.

Želimo da afirmišemo koncept održivog i umerenog korišćenja šumskih proizvoda, pa tako i gljiva i brige o retkim i ugroženim vrstama glјiva kroz očuvanje njihovih staništa. Gljivolov uokviru Dana gljiva u Ćićevcu najedan specifičan način pokazuje kako se ovo prirodno dobro može valorizovati kroz održivi turizam – manifestacioni, gastronomski, rekreativni i edukativni”, ističe Stefan Veljković iz Udruženja gljivara “Bukovača”.

Poslednji dan manifestacije je posvećen predavanju o gljivama,

U okviru Dana gljiva biće priređen  i muzički program na Trgu mladih u Ćićevcu, pa će u petak, 5. jula s početkom u 20.30 sati nastupiti latinoamerički bend Salsa, a u subotu 6. jula orkestar Kurte Jovanovića i Radiša Urošević.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content