“Dani Moskve u Kruševcu”

Turistička organizacija grada Kruševca i Udruženje sunarodnika i prijatelja Rusije “Sveslavica”, pod pokroviteljstvom Ambasade Ruske federacije u Beogradu i Grada Kruševca, organizuju manifestaciju “Dani Moskve u Kruševcu”.

Manifestacija se održava u periodu od 22. do 24.septembra povodom 870 godina od osnivanja Moskve.
Kruševac je jedini grad, posle Beograda, kome je pripala čast da organizuje manifestaciju posvećenu Moskvi i time produbljuje i neguje srpsko-rusko prijateljstvo.

Pomoć u organizaciji manifestacije pružili su: Eparhija Kruševačka, RCNK ” Ruski dom u Beogradu”, Kruševačko pozorište, Kulturni centar Kruševac, Narodni muzej Kruševac.

Manifestacija počinje 22. septembra otvaranjem izložbe “Moskva savremena” u Kruševačkom pozorištu kao i koncertom solista ansambla “Rusija”.

U subotu u 18 časova u amfiteatru crkve Lazarice biće otvorena izložba “Moskva pravoslavna” a nakon toga je koncert hora Ruskog doma iz Beograda u Velikoj sali muzeja u 19 časova.

Poslednjeg dana manifestacije, u nedelju, u Pionirskom parku biće organizovani likovna kolonija “Moskva u očima Kruševljana” i kviz “Šta znamo o Moskvi?”.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content