ДЕВЕТИ ПРОТЕСТ “СРБИЈА ПРОТИВ НАСИЉА”: “Грађани и опозиција да стану иза смењених инспектора”

0

Вечерас је у Крушевцу, по девети пут одржан протестни скуп “Србија против насиља” на којем је говорио проф.др Јово Бакић, професор на Филозофском факултету у Београду.

Он је свој говор посветио смени двојице инспектора МУП-а, Миленковићу и Митићу.

Полиција је ту да штити нас, грађане. Ми је плаћамо, издвајамо новац за полицију како би штитила све нас, цело друштво. Ако она не ради свој посао како треба онда смо у проблему. Онда је наша сигурност доведена у питање. Нажалост један ваш суграђанин је министар унутрашњих послова. Ако је један од захтева опозиције био смена министра Гашића па се тај захтев, као и други захтеви, нису испунили а онда је он тај који смењује двојицу инспектора који су открили највећу лабораторију сканка у Европи то значи да смо ми као друштво у проблему. Ми нечујемо опозицију да каже “Нема избора ако сте ви сменили инспекторе а наш захтев је био да ви одступите. Не може бити избора”, казао је професор Бакић.

Он је додао да је “крајње време да и опозиција и грађани стану иза двојице инспектора”.

Они су наши у оној мери у којој Гашић није. Полиција је ту вас штити, да деца немају посла у школским двориштима са дилерима дрогом. Ви данас имате коцкарнице и дилере преко пута школа. Да ли је то нормално? Није и не може бити! Да ли је нормално оно што се догодило 3. маја? То нас је све извело на улице. Ми смо тада изашли у очајању а онда се тек опозиција придружила и формулисала захтеве. Шта се то променило па нећете да се борите већ идете на изборе? Која је то суштинска промена? Да ли је “Пинк” укинут? Није. Да ли је РЕМ укинут? Није. Да ли је Гашић смењен? Да ли је Вулин смењен са места шефа БИА? Није. И ви заборављате на захтеве који сте сами формулисали. Немојте то да радите! Збимо се. Будимо солидарни међусобом, са инспекторима, са полицајком Катарином Петровић из Ваљева, са Александром Обрадовићем који је открио ону велику аферу са продајом оружја. Сав народ, солидарно, једни уз друге, иза оних који су спремни да ризикују своје каријере, некад и животе. Наша грађанска дужност је да станемо иза њих јер они бране наш интерес“, завршио је свој говор професор Бакић.

Након тога одржана је уобичајена шетња главном градском улицом у којој је учествовало око 120 грађана.  

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content