“PODRŽI SUPER DEVOJČICE”: Kreće novi ciklus kampanje

Alternativni centar za devojke 1. septembra kreće sa novim ciklusom kampanje “Podrži super devojčice!”.

Kampanja će krenuti 1. septembra i trajaće do 10. oktobra tekuće godine. Tokom ovog perioda građani/ke, kao i privredni subjekti biće u prilici da simboličnim uplatama doprinesu obrazovanju, razvoju i unapređenju talenata iz oblasti nauke, umetnosti i sporta kod devojčica uzrasta od 8 do 14 godina, sa prostora Republike Srbije.

Andrijana Kocić je najavila novi ciklus kampanje “Podrži Super devojčice!”

U periodu od 15. do 30. septembra Alternativni centar za devojke raspisaće konkurs za prijavu devojčica za jednokratne novčane stipendije, dok će nakon procesa selekcije  odabranim devojčicama stipendije biti uručene 11. oktobra na Međunarodni dan devojčica“, objašnjava Andrijana Kocić, koordinatorka projekta.

Ove godine stipendija za Super devojčice iznosiće 25.000 dinara. Prošle godine na konkurs je stiglo 380 prijava a stipendiju je dobilo 20 devojčica.  

U 2022. godini smo zahvaljujući donacijama građana i građanki uspele da prikupimo 519.335 dinara, a uz dodatak duplirane sume od Trag fondacije ukupno 905.481 dinara, čime smo obezbedile sredstva za 20 stipendija u Oktobru 2022, i još 7 stipendija povodom Međunarodnog dana devojčica u IKT-u u aprilu 2023, koje su dodeljene devojčicama širom Srbije.

I ovog puta uz podršku Trag fondacije, svaki iznos koji bude uplaćan, biće dupliran sve do prikupljenog iznosa od 350.000 dinara , čime će veći broj devojčica dobiti potrebnu podršku! Cilj nam je da prikupimo najmanje 280.000 dinara kako bi najmanje 10 Super devojčica dobilo jednokratnu stipendiju u iznosu od 25.000 dinara, koja će im omogućiti pokrivanje troškova prevoza, finansiranje edukativnih časova ili aktivnosti, kao i nabavku sportske ili umetničke opreme”, ističe Kocićeva.

 Prednost pri odabiru stipendistkinja imaće devojčice koje žive u nepodržavajućim životnim uslovima. O izboru dobitnica odlučivaće komisija koju čine umetnice, naučnice, sportistkinje i aktivistkinje za prava devojčica i mladih žena.

Ukoliko putem donacija prikupimo više od očekivanog iznosa, dodelićemo veći broj stipendija, kao što smo učinile i prethodnih godina. Pored ovoga, duplirana suma koju dodeljuje Trag fondacije biće raspoređena i za organizovanje Svečane dodele stipendija, na Međunarodni dan devojčica 11. oktobra, čime će se pokriti putni troškovi roditelja i dece koji dolaze na dodelu stipendija, kao i organizovanje samog događaja. Takođe planiramo i održavanje Benefit večeri u Beogradu da bi se zahvalili ljudima koji nas podržavaju al ii da pokušamo da prikupimo sredstva za još jednu ili dve stipendije”, dodaje Andrijana Kocić.

Više o prethodnoj kampanji možete saznati na:  https://www.donacije.rs/projekat/podrzi-super-devojcice/ 

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content