Dominacija Zmajeva na juniorskom prvenstvu države

Prvenstvo Srbije u badmintonu za juniore obeležili su članovi BK Zmajevi koji su osvojili ukupno 20 medalja.

Najuspešnija takmičarka na prvenstvu bila je Marija Sudimac koja je osvojila četiri šampionske titule.

Sudimčeva je trijumfovala u singlu uzrasne kategorije do 19 godina u kojoj je osvojila zlata u ženskom dublu, u paru sa svojom klupskom saigračicom Sarom Lončar, i u mešovitom dublu, u tandemu sa Mihajlom Tomićem iz BK Beograd.

Četvrti trofej talentovana Kruševljanka osvojila je u ženskom dublu uzrasne U17 gde joj je partnerka, takođe, bila Lončareva, koja, pored pomenuta dva zlata, prigrabila i najsjajnije odličje u ženskom singlu uzrasne kategorije do 17 godina.

Do tri titule na Adi Ciganliji, pored Lončareve, stigao je i Sergej Lukić iz Zmajeva koji je trijumfovao u singlu uzrasne kategorije do 17 i do 19 godina, u kojoj je prigrabio najsjajnije odličje u muškim dublu u paru sa Tomićem iz BK Beograd.

U kategoriji U11 najveće počasti pripale su Danilu Jankoviću iz BK Clear i Lani Pavlović iz BK Zmajevi koji su pobedili u singlovima.

U ukupnom plasmanu najuspešniji je bio Badminton klub Zmajevi čiji su članovi osvojili ukupno 20 medalja od toga devet zlatnih, šest srebrnih i pet bronzanih. Drugo mesto pripalo je BK Beograd sa skorom od četiri zlatne, šest srebrnih i četiri bronzane, a treće BK Clear koji je osvojio tri zlatne, dve srebrne i pet bronzanih medalja.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content