Dve medalje Luke Milića na turniru u Haskovu

Na tradicionalnom pozivnom turniru “Kassabian Brothers – Haskovo 2018”  Kruševljanin Luka Milić je osvojio dve medalje.

Prvo su u tandemu Luka Milić i Andrija Doder stigli do šampionskog trofeja u muškom dublu. U finalnoj grupi zabeležili su po pobedu i poraz. Savladali su Grke Galvas Georgiosa i Skarlatosa Panagiotisa (2:1), dok su poraženi od domaćih takmičara Ivana Paneva i Peja Bojčinova (2:1). Budući da je grčki par u trećem meču bio bolji od bugarske kombinacije s 2:1, listu osvajača medalja skrojila je poen razlika po kojoj je srpski dubl bio ubedljivo najuspešniji tako da mu je pripalo najsjajnije odličje.

Prethodno su Milić i Doder takmičenje u C grupi završili sa stoprocentnim učinkom, savladavši ubedljivo, u dva seta, domaće parove Viktor Vasiljev, Cvetomir Stojanov, odnosno Živko Angelov, Martin Cvetkov.

U muškom singlu Milić je stigao do vicešampionske titule izgubivši u finalu od Bojčinova (2:0), koji je u ovoj konkurenciji bio koban i po Dodera u četvrtfinalu (2:0). Do finala Milić je “upisao” četiri pobede, sve nad domaćim takmičarima. Prvo je u C grupi uzeo meru Kirilu Ivanovu (2:0) i Gerginu Angleovu (2:1), potom je u četvrtfinalu savladao Martina Cvetkova (2:0), dok je u polufinalu bio bolji od Ivana Paneva.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content