Dve zgrade gradili 16 godina!

Nakon više od 16 godina zgrade u naselju „Prnjavor 2“, Kruševljanima poznate pod imenima „Hirošima“ i „Nagasaki“, su završene i za manje od mesec dana biće useljene.

Izgradnja ovih zgrada, namenjenih mladim braćnim parovima, započela je još u proleće 1999. godine, u vreme dok je resorni ministar bio Milutin Mrkonjić. Prekinuta je 2000. godine, a zgrade su bile ruglo sve do maja 2015. godine kada su radovi nastavljeni.

Bilo je potrebno više od 15 godina da se stanovi na ovoj lokaciji završe. Predviđeno je da se izgrade 184 stana, blizu 18.000 kvadrata, a Građevinska direkcija Srbije je imala sredstava za prvu fazu. Završena su 92 stana, blizu 9.000 kvadrata, a upotrebnu dozvolu očekujemo za mesec dana. – kazao nam je Nebojša Šurlan, direktor Građevinske direkcije Srbije.

Ukupna vrednost objekata u Prnjavoru je 5,5 miliona evra, ali je deo sredstava investiran još 2000. godine. Vrednost posla koji je kruševačka „Tehnogradnja“ obavila od maja prošle godine iznosi 2,3 miliona evra.

Lokalna samouprava je imala obavezu da sredi prostor oko zgrada i saobraćajnice. Od 92 stana gradu će pripasti 12 stanova, nekih 15 stanova izvođaču radova. Deo stanova će pripasti Vojsci Srbije, jer je to dug Građevinske direkcije Srbije za transakcije u Beogradu. Veoma brzo ćemo to regulisati ugovorom. Biće i dovoljno stanova za one koji su zainteresovani da ih kupe. – dodaje Šurlan.

Cena kvadratnog metra u novoizgrađenim stanovima biće 600 evra, plus PDV, što je znatno više od cene u tom delu Kruševca gde se stanovi prodaju za 400 do 500 evra po kvadratu.

Ovi stanovi su kompletno energetski efikasni, jer je bolja izolacija. Grejanje se meri po potrošnji, ugrađeni su kalorimetri. Kvalitetnija gradnja u odnosu na prethodnu. Nadamo se da će biti kupaca. – ističe Šurlan.

Po rečima Zorana Vulića, odbornika u Skupštini grada Kruševca, Grad Kruševac će svojih 12 stanova dati Vojsci Srbije kao nadoknadu za preuzimanje Doma vojske koji se nalazi u centru Kruševca, pored Stare pijace.

Nastavak radova na zgradama u Prnjavoru 2 i dovršetak još 92 stana zavisiće od prodaje završenih stanova, naglašavaju u Građevinskoj direkciji Srbije.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content