Edukativni centar traži četiri polaznika zimske škole

0

Udruženje Edukativni centar – Kruševac je pre nekoliko dana uputilo poziv svim zainteresovanim mladim ljudima (od 18 do 30 godina starosti) da se prijave na zimsku školu “YOUth GENDERator” koja se održava u okviru istoimenog projekta. Projekat se realizuje u saradnji sa partnerskim organizacijama FORCA iz Požege, Youth Alliance Montenegro iz Rožaja i ALFA centrom iz Nikšića, a uz podršku Evropske omladinske fondacije Saveta Evrope.

ECK-youth-genderatorKako kažu iz ECK, zimska škola će biti održana od 16. februara do 21. februara 2016. u Vili Angelina u Kušićima, a učestvovaće mladi iz Srbije i iz Crne Gore.

Projekat treba da se bavi problemima rodno zasnovane diskriminacije i nasilja. U okviru zimske škole polaznici će učićti kako se prave kratki filmovi, i kako te filmove koristiti za prenošenje određene poruke o temama koje su od značaja za mlade. Po završetku zimske škole od učesnika se očekuje da, uz podršku mentora, pripreme i realizuju multiplikacione radionice u svojim gradovima, kao i javne događaje.

Svi troškovi učešća su pokriveni od strane organizatora. Rok za slanje aplikacija je 1. februar 2016.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content