Ekološki kviz “Čuvari prirode”

U okviru programa obeležavanja važnih ekoloških datuma  Ekološki pokret “Bela breza”, u partnerstvu sa osnovnim školama povodom Dana voda, organizuje tradicionalni kviz Čuvari prirodeza učenike trećeg i četvrtog razreda.
U znak sećanja na osnivača i dugogodišnjeg koordinatora Ekološkog pokreta “Bela breza”, kviz od ove godine nosi ime “Viktorovi čuvari prirode”.
Domaćin ovog, osmog po redu takmičenja u poznavanju šumskih i vodenih ekosistema, ugroženih biljnih i životinjskih vrsta i nacionalnih parkova Srbije je Osnovna škola “Despot Stefan” u Gornjem  Stepošu, izdvojeno odeljenje u Jablanici.
Kviz će se održati u sredu, 22. marta u 10 časova, a učesnici, osim iz škole domaćina dolaze iz osnovnih škola “Brana Pavlović” Konjuh, “Vladisav Savić Jan” Parunovac, “Jovan Jovanović Zmaj” Mudrakovac, “Strahinja Popović” Dvorane i “Knez Lazar” Veliki Kupci.
Kviz ima za cilj razvijanje ekološke svesti učenika o značaju očuvanja ekosistema, jačanje učeničkih kompetencija za timski rad i saradnju, razvijanje takmičarskog duha i upoznavanje i druženje sa vršnjacima iz drugih škola.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content