ЕПИЛОГ: Министар Ружић прихватио оставку директора Техничке школе у Трстенику

Директор Техничке школе у Трстенику Милан Глиџић поднео је јуче оставку на ту функцију.

Глиџић је у писаном образложењу које је доставио Министарству просвете навео да је поднео оставку из личних разлога у нади да ће тај чин допринети бољем раду школе.  Школом ће до именовања новог директора руководити вршилац дужности Велибор Јовковић, професор машинске групе предмета и бивши директор ове школе у неколико мандата.

Министар просвете Бранко Ружић прихватио је оставку сматрајући је оправданом након неправилности у раду ове образовно-васпитне установе које су утврдили и градска и републичка просветна инспекција. Наиме, Наставно веће донело је одлуку супротну закону када је изрекло меру искључења из школе ученицима, а пре истека рока од 30 дана за спровођење васпитно-дисциплинског поступка у оквиру кога је потребно да школа реализује појачани васпитни рад.

Сагледали смо све стране овог догађаја и након извештаја инспекције и стручно-педагошког назора, одлука директора да се повуче са функције је одговорна имајући у виду комплексност ситуације“, рекао је министар просвете Бранко Ружић, додајући да ће Министарство наставити да пружа подршку како би школа успела да консолидује рад и схвати значај стручног усавршавања, посебно из области превенције и спречавања насиља. 

И представници Министарства просвете задужени за превенцију и борбу против насиља су почетком фебруара посетили школу и разговарали са руководством школе о мерама и процедурама када је реч о заштити од насиља. Том приликом одржани су састанци са директорима, стручним сарадницима и представницима тимова за заштиту за примену процедура заштите од насиља са територије Школске управе Краљево, Школске управе Крушевац и  подручја Трстеника и Врњачке Бање.

Стручно-педагошки надзор је извршен у школи, како би се осигурало потпуна примена постојећих прописа и предузимање свих мера подршке наставнику у ситуацију насиља, као и васпитно-дисциплински поступак према ученицима који је неопходан како би школа учинила све што може да им помогне у разумевању штетности насиља, преузимању одговорности и спречавању понављања истог.

ФОТО: Фејсбук  профил Техничке школе

 

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content