Formira se turistička regija Kopaonik

Tri grada i sedam opština iz Raškog, Resavskog i Topličkog okruga potpisali su Sporazum o formiranju turističke regije Kopaonik.

Predstavnici Novog Pazara, Kraljeva i Kruševca i opština Aleksandrovac, Brus, Blace, Vrnjačka Banja, Raška, Kuršumlija i Trstenik potpisali su dokument o zajedničkom razvoju turizma u ovom delu Srbije i zajedničkim nastupima na domaćim i inostranim turističkim manifestacijama.

Sporazum garantuje kvalitetnu saradnju i popularizaciju turizma. Osim toga, konkurisanje za sredstva kod nadležnog ministarstva i inostranih donatora biće znatno jednostavnije”, kaže gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Potpisnici ovog dokumenta pred turiste će izaći sa objedinjenim ponudama planinskog i banjskog turizma, kulturnog nasleđa i manifestacija koje imaju organizacionu tradiciju.

Turistička organizacija Novog Pazara (TONP) beleži sve veći broj turista. Na kraju prošle godine zabeleženo je za preko 25 odsto više posetilaca nego prethodne godine. Najviše posetilaca bilo je iz zemalja u regionu, iz Turske i Rusije. Novi Pazar je, prošle godine, na nacionalnom konkursu proglašen za izuzetnu destinaciju Evrope – EDEN.

U pet izuzetnih destinacija osim Novog Pazara, sa svojom ponudom našla se i opština Kuršumlija, jedna od članica turističke regije Kopaonik.

Izvor: Danas

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content