GDE SU ĐACI?: U srednjim školama za 300 slobodnih mesta konkuriše još 10 učenika!

U srednjim školama u Rasinskom okrugu, nakon dva upisna kruga, ostalo je još oko 300 slobodnih mesta a za upis u avgustu prijavljeno je ukupno deset učenika.

Na području Školske uprave Kruševac  uslov da izađe na završni ispit u junu steklo je 2167 učenika, štićenika VPO Doma i obrazovanja odraslih. Bilo je ukupno 2471 mesto za upis. Od toga je na završni ispit u junu izašlo 99,5 % učenika, a za završni ispit u avgustu prijavljeno je ukupno 10 učenika,  kaže Zoran Asković, rukovodilac Školske uprave u Kruševcu.

Najviše slobodnih mesta ima u Hemijsko-tehnološkoj školi u Kruševcu. U ovoj školi ima još 18 slobodnih mesta za zanimanje poljoprivredni tehničar, po devet za zanimanja prehrambeni tehničar i tehničar za biotehnologiju kao i veći broj mesta u trogodišnjim obrazovnim profilima operater u prehrambenoj industriji, pekar i konobar.

Slobodnih mesta za četvorogodišnje i trogodišnje profile ima i u Politehničkoj školi “Milutin Milanković” u Kruševcu dok je u Gimnaziji ostalo 15 slobodnih mesta, četiri u Filološkom odeljenju i 11 u novoformiranom odeljenju učenika sa posebnim sposobnostima za scenske i audio-vizuelne umetnosti.

Sva slobodna mesta, još u prvom upisnom krugu, popunjena su u Medicinskoj školi dok je u Ekonomsko-trgovinskoj školi ostalo nekoliko slobodnih mesta za zanimanje trgovac.

Najtraženija zanimanja u prvom upisnom roku bila su  farmaceutski tehničar, medicinska sestra tehničar, fizioterapeutski tehničar u Medicinskoj školi; elektrotehničar računara i tehničar drumskog saobraćaja u Prvoj tehničkoj školi; ekonomski tehničar, pravno-poslovni tehničar i poslovni administrator u Ekonomsko-trgovinskoj školi kao i društveno-jezički smer u Gimnaziji, dodaje Zoran Asković, rukovodilac Školske uprave Kruševac.

Veliki broj mesta ostao je nepopunjen i u drugim srednjim školama u rasinskom okrugu. U Srednjoj školi “Sveti Trifun” u Aleksandrovcu ostalo je čak 55 slobodnih mesta u tri obrazovna profila, u bruskoj Gimnaziji 40 mesta, u dve trsteničke srednje škole je ostalo nepopunjeno 43 mesta a u Srednjoj školi u Varvarinu 13 mesta.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content