USPEŠAN KRAJ PROJEKTA: Predstava uličnog teatra za decu

0

Sinoć je izvedena predstava uličnog teatra za decu. Pod nazivom “Dečiji KUT – dečiji kruševački ulični teatar” realizovan je projekat čiji je kraj bilo izvođenje na ulici. Projekat je finansirala kruševačka lokalna samouprava.

Ono što su deca pokazala oduševilo je prolaznike u ulici Majke Jevrosime. Mališani od 7 do 14 godina su u polučasovnoj izvedbi teatra na otvorenom prikazali svoja glumačka umeća. A to su uradili kroz niz dikcijskih vežbi, vežbi scenskog pokreta, prostornih, vežbi oslobađanja, imitativnih, duo scena…

Kako kaže Jovana Đorić, kruševačka diplomirana glumica i osoba koja je vodila ovaj projekat: “Radi se o jednom glumačkom paprikašu ili bućkurišu”.

Iz onoga što smo videli, Kruševac i dalje može da iznedri neizmeran broj mladih glumačkih talenata. Sinoćnja predstava najavljuje neka nova imena na srpskim pozorišnim scenama i filmskom platnu. Trenutna situacija sa pandemijom nije dozvolila svoj deci da učestvuju u sinošnjem izvođenju, kao ni bliže prisustvo publike. Poštovanje svih propisanih mera sprečilo je onu povratnu energiju iz publike, ali su se mališani, i pored toga, odlično snašli u svojim ulogama. Ulični teatar je bio zabavan i poučan, pravi način da se deca odvoje od teefona, video igrica i posvete drugim aktivnostima.

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

one × 1 =

Skip to content