GRAĐANI OPTUŽUJU LEKARE: Sporni slučajevi iz kruševačke Bolnice!

Danas u 17 sati, na platou ispred Doma sindikata, biće održan protestni skup “Pravda za Tamaru Milić” zbog lošeg rada Opšte bolnice u Kruševcu.

Tamara Milić, trudnica u sedmom mesecu trudnoće, preminula je 1. avgusta od sepse u Kliničkom centru Niš.

Prethodno je četiri dana bila smeštena na Odeljenju ginekologije kruševačke bolnice, nakon čega je u životnoj opasnosti i stanju već razvijene sepse prebačena u Niš.

Ovo je samo jedan u nizu skandala koji se povezuju sa Opštom bolnicom u Kruševcu. Pacijenti i njihovi rođaci često optužuju lekare za propuste u radu a mi podsećamo na neke od slučajeva.

Po rečima članova porodice lekari Opšte bolnice u Kruševcu danima su Saši Ćurčiću (24) iz sela Osreci kod Brusa lečili kao lakšu povredu hematom na donjem delu leđa, a i pored svih snimanja i analiza nisu videli da mu je puklo debelo crevo. Saša je dobio sepsu i u strašnim mukama preminuo.

Aleksandra Krstić iz Kruševca, čija je ćerka Jelena Urošević (29) preminula 15. avgusta 2018. godine  pod nerazjašnjenim okolnostima, tvrdila je da je krivac za njenu smrt R. U, koji ju je navodno zverski pretukao, ali i lekari kruševačke Opšte bolnice koji joj nisu na vreme pomogli.

Početkom 2017. godine Tijana Miladinović iz Kukljina tvrdila je da joj je doktor P.M. tražio novac kako bi bolesnu baku primio na bolničko lečenje, a potom je njoj i njenom ocu pokazao srednji prst!

Krajem 2016. godine porodica Dragane Krkić je  podnela krivičnu prijavu protiv lekara koje sumnjiči za propust. Trudnica Dragana Krkić žalila se da je četiri dana molila lekare da je porode jer je imala blago povišenu temperaturu i mučninu, kao i jake bolove u stomaku i preponama, ali da su je u operacionu salu odveli tek kada su na ultrazvuku videli da je beba mrtva.

Slađana Jolić (42) preminula je 15. marta 2014. u teškim bolovima od posledica karcinoma dojke. Njen otac Radomir tvrdio je da njegova ćerka šest meseci nije znala svoju pravu dijagnozu, sve dok porodica krajem decembra nije došla do rezultata biopsije, urađene krajem maja 2013. godine.

Sredinom 2014. godine aktuelan je bio skandal sa smetlištem korišćenog medicinskog materijala koji se nalazio u napuštenoj zgradi pored Transfuzije.

Godinu dana ranije, juna 2013. godine, pacijentkinje su fotografisale i na društvenim mrežama objavile fotografije bubašvaba koje trče između kreveta.

Krajem juna 2018. godine ministra zdravlja Zlatibora Lončara su, prilikom posete Opštoj bolnici Kruševac,  dočekali ogorčeni pacijenti koji su izrazili svoje nezadvoljstvo radom ove ustanove.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content