IN MEMORIAM: Marko Živić (1972 – 2021)

Glumac Marko Živić preminuo je danas zbog posledica zaraze koronavirusom u 50. godini.

Danas je u Beogradu preminuo prvak našeg pozorišta Marko Živić. Hvala mu za sve i večna mu slava. Dragi Marko, zauvek ćeš biti sa nama“, saopštilo je Beogradsko dramsko pozorište (BDP).

Marko Živić je već nekoliko dana bio u teškom zdravstvenom stanju i priključen na respirator. On je zbog koronavirusa bio hospitalizovan u kliničko-bolničkom centru „Dr Dragiša Mišović“.

Marko Živić rođen je 4.aprila 1972. godine u Kruševcu, a završio je Akademiju primenjenih umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Markovića.

Bio je u stalnoj glumačkoj postavi u Pozorištu na Terazijama, ali i stalni član Beogradskog dramskog pozorišta gde je igrao u predstavama „Kad su cvetale tikve“, „Ne igraj na Engleze“, „Sviraj to ponovo“, „Let iznad kukavičjeg gnezda“, „Delirijum tremens“, a igrao je i u drugim pozorištima.

Pored pozorišta, Živić je ostvario zapažene uloge u domaćim filmovima i serijama. Pamtićemo ga po ulozi Rođinog šefa u „Pozorištu u kući“, Đokića iz „Premijera“, Isaka iz „Montevideo Bog te video“ i „Na putu ta Montevideo“, Trnavca iz „Senki nad Balkanom“, po ulozi Lasloa u „Žigosani u reketu“, Malog Mite u „Hotel sa 7 zvezdica“, Lepog Lukića u „Folku“, Fanđe u „Beogradskom fantomu“ i drugim.

Marko Živić je dobitnik mnogih nagrada, a tokom svoje karijere se ostvario i kao televizijski voditelj.

FOTO: Kruševačko pozorište

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content