KAMP UDRUŽENJA “OSMEH NA DLANU”: Druženje na Goču

Udruženje za pomoć i unapređenje položaja dece i mladih sa posebnim potrebama “Osmeh na dlanu”  prošlog vikenda je realizovalo na Goču, u Dečijem odmaralištu Dobre Vode, dvodnevni  Kamp za decu i mlade sa smetnjama u razvoju “Udahnimo vazduh”. 
Kamp je finansirao Grad Kruševac u oblasti zaštite lica sa invaliditetom i boračko invalidske zaštite za 2021.godinu. 
Na kampu je učestvovalo desetoro dece i mladih sa smetnjama u razvoju, dvoje mladih opšte populacije i šest roditelja pratilaca. Projekat je realizovan kroz sportske radionice: igranje loptom, badmintona, puštanje zmaja, igre sa obručom-hulahopom, košarka, fudbal i šetnja stazama zdravlja. Šetnju smo iskoristili za prikupljanje razlicitih vrsta biljaka i napravili herbarijum.
Uveče su organizovane muzičke žurke sa šeširima , raznim plesnim igrama, igre imitacije životinja. Učesnici kampa, kako deca i mladi, tako i roditelji su bili zadovoljni organizovanjem aktivnosti u prirodi, na čistom vazduhu, druženju  sa željom da se u skorije vreme organizuje  jos neki višednevni kamp sa novim drugarima i novim aktivnostima“, kazala nam je Svetlana Ivanović, zamenica predsednika Udruženja “Osmeh na dlanu”.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content