Kompanija „Czechoslovak group“ kupila IMK „14. 0ktobar”

Kruševački IMK „14.oktobar”, nekadašnji privredni gigant koji je u stečaju od januara 2016.godine,dobio je novog vlasnika, kompaniju„SCMG 14.oktobar d.o.o. Beograd”.

Zoran Milosavljević i Vojislav Sparavalo prilikom potpisivanja ugovora
Zoran Milosavljević i Vojislav Sparavalo prilikom potpisivanja ugovora

Ugovor o preuzimanju IMK „14. oktobar” potpisali su Zoran Milosavljević ispred Agencije za licenciranje stečajnih upravnika i Vojislav Sparavalo, direktor SCMG, ćerke firme češke korporacije„Czechoslovak group“, koja u vlasništvu ima i velike kompanije kao što su„Tatra kamioni”, „Tatra vojna vozila”i„Avia”.

Pogone ćemo simbolično preuzeti 14. oktobra, na Dan oslobođenja Kruševca u Drugom svetskom ratu, po kojem je fabrika i ponela ime, a tada ćemo javnosti predstaviti dugoročne planove za razvoj preduzeća“, najavio je Sparavalo.

Preuzimanjem preduzeća koje je proizvodilo tešku mehanizaciju, bagere i traktore guseničare, kao i delove za tenkove,SCMG je postao vlasnik IMK „14. oktobar”, a proizvodnju će pokrenuti odmah po dobijanju dozvole za rad.

Na platnom spisku fabrike trenutno je 130 radnika, a novi vlasnik planira da već do kraja godine zaposli još oko 150 radnika.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content