KONCESIJA ZA APOTEKE: Potpisan ugovor sa “Dr.Max”

0

U Gradskoj upravi  je potpisan Ugovor o koncesiji između Grada Kruševca i Apotekarske ustanove „Dr Max“, a Ugovore su potpisali gradonačelnik Jasmina Palurović i zamenik direktora Jadranka Vračarić i predsednik Upravnog odbora Ustanove Nataša Petronijević.

Radi se o javno – privatnom partnerstvu za obavljanje farmaceutske zdravstvene delatnosti na primarnom nivou na teritoriji Rasinskog okruga.
Potpisivanju Ugovora prethodila je procedura prema kojoj je Skupština grada Kruševca donela Odluku o usvajanju koncesionog akta. Nakon toga, sproveden je postupak za izbor najpovoljnije ponude, a Gradsko veće je donelo Odluku o izboru najpovoljnije ponude koju je podneo ponuđač ZUA FARMANEA – Beograd.

U međuvremunu, ZUA FARMANEA – Beograd je u skladu sa zakonom uradila usklađivanje i promenila naziv u Apotekarska ustanova “Dr Max”. Visina koncesione naknade je 1,9 miliona evra i jednogodišnje koncesione naknade u iznosu od 80.000 evra tokom 12 godina.

Koncesiona delatnost obavljaće se u 27 objekata u Kruševcu, Brusu, Aleksandrovcu, Trsteniku i Ćićevcu. Neophodno je obezbeđenje i najmanje jednog objekta na teritoriji Rasinskog upravnog okruga  sa 24 časovnim dežurstvom.

Biće primljeno najmanje 75 zaposlenih na neodređeno vreme.

Foto: drmax.rs

 

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content