Košarkaški i fudbalski turniri, borbe vitezova…

0

Danas od 10 do 13 sati na košarkaškim terenima na Bagdali biće održana manifestacija Specijalne Olimpijade “Igrajmo zajedno”.

Šest ženskih i šest muških inkluzivnih timova će odigrati tri zabavna košarkaška meča. Članovi zajednice su, takođe, pozvani da učestvuju u timovima.

Događaj je organizovan od strane mladih sa i bez intelektualne ometenosti koji su deo projekta podržanog od strane USAID-a i u saradnji sa Specijalnom Olimpijadom Srbije, sa ciljem uključivanja i osnaživanja mladih da podstiču društveno inkluzivne sredine na i van sportskih terena.

Turistička organizacija Kruševca od petka do nedelje u Lazarevom gradu organizuje nekoliko interesantnih manifestacija kojima obeležava Vidovdan.

Međunarodni “Vidovdanski vitez fest” biće svečano otvoren u petak, 19.30 sati, u Lazarevom gradu. Programom su predviđeni turnir u streličarstvu, borba vitezova, etno modna revija, izložba i degustacija vina i niz drugih događaja.

U petak u 12 sati, u Miličinoj ulici, je otvaranje Vidovdanskog sajma suvenira dok je srednjevekovno venčanje u crkvi Lazarici u nedelju, u 9.30 sati.

Prosvetni radnici u petak i subotu organizuju memorijalni turnir u malom fudbalu u znak sećanja na rano preminulog nastavnika fizičke kulture Nenada Rajkovića – Rumeta. Turnir će biti održan na terenima Mašinsko-elektrotehničke škole a početak oba takmičarska dana je u 17 sati. Revijalnu utakmicu će odigrati deca kojima je Nenad Rajković bio trener.

 

 

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content