Kruševac i ove godine učestvuje u “Evropskoj nedelji mobilnosti”

Grad Kruševac je i ove godine uzeo učešće u organizovanju aktivnosti u okviru međunarodne manifestacije „Evropska nedelja mobilnosti” koja traje od 16. do 22.septembra.

Prošle godine Kruševac je u konkurenciji oko 2.500 evropskih gradova  izabran u 10 najboljih za organizovanje ove manifestacije. Ove godine za manifestaciju se prijavilo više od 2.100 gradova.

Tema ovogodišnje „Evropske nedelje mobilnosti” je „Zajedno stižemo dalje – ekološka, zajednička i inteligentna mobilnosti”. Cilj kampanje je da podstiče lokalne uprave širom Evrope da uvode i promovišu mere održivog saobraćaja i da ponude svojim građanima alternative upotrebi automobila.

U toku trajanja „Evropske nedelje mobilnosti“ promovisaćemo i obeležiti međunarodni „Dan bez automobila“, 22.septembar, a biće predstavljen i strateški dokument Plan održive urbane mobilnosti (POUM), prvi plan urađen u Srbiji.– kažu u Gradskoj upravi Kruševca.

Prva akcija je podrška izgradnji biciklističkih staza i tim povodom biće organizovana promotivna vožnja od parka Slobodište do centra grada.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content