Lukić i Petrović dominirali na “Serbian Openu”

Kruševljanin Sergej Lukić proglašen je za najboljeg takmičara turnira Evropskog kupa u badminton a njegov klupski kolega Viktor Petrović za najboljeg igrača “Serbian Opena” u mlađim kategorijama.

Sergej Lukić na pobedničkom postolju FOTO: Badminton savez Srbije
Sergej Lukić na pobedničkom postolju FOTO: Badminton savez Srbije

Turnir Evropskog kupa, “Serbian U17 International Novi Sad 2017“, obeležio je Sergej Lukić koji je ,uz Turkinju Zehru Erdem, jedini stigao do dva trofeja. Lukić je prvo u paru sa klupskom drugaricom Marijom Sudimac osvojio zlato u mešovitim parovima. Njih dvoje su u finalu, posle lavovske borbe u tri seta i sat i devet minuta igre, savladali tursku kombinaciju Semih Baha Basakin – Eke Sare Basakin  sa 2:1. Prethodno je par supertalentovanih Kruševljana nanizao četiri pobede.

Briljantno  izdanje u Novom Sadu Lukić je zaokružio  u finalu muškog singla, meču kojim je spuštena zavesa na turnire u “Slanoj Bari“. U okršaju za zlato savladao je Hrvata Luku Bana i tako prigrlio drugu titulu.

Do meča za trofej Lukić, koji je bio postavljen za prvog nosioca, stigao je uz samo jedan izgubljeni set.

Viktor Petrović je trijumfovao u muškom singlu i u muškom dublu, gde je nastupio u kombinaciji sa Kinom Kigiosom iz Mađarske, u uzrasnoj kategoriji do 13 godina. Zahvaljujući ovim trofejima Petrović je proglašen za najboljeg igrača „Serbian Opena“. Petrović je, inače, najmlađi član „badminton dinastije Petrović“ jer su i njegova starija braća, Dragoslav i Borko, reprezentativci.

Na turniru u Novom Sadu takmičari iz Srbije osvojili su 15 medalja a svih pet zlatnih medalja doneli su takmičari iz Kruševca.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content