MESEC BORBE PROTIV DIJABETESA: Besplatno merenje šećera na Trgu mladih!

0

Povodom Meseca borbe protiv dijabetesa, u Kruševcu će 23. novembra, od 9 do 16 časova, biti postavljena „Prva dijabetološka ordinacija na točkovima“.

Svi građani će u ordinaciji moći besplatno da izmere svoj nivo šećera u krvi i obave konsultacije sa zdravstvenim radnicima o prevenciji, kontroli i lečenju dijabetesa. Osim toga, oni građani kojima se ustanovi visok nivo glikemije, a time i rizik od obolevanja od šećerne bolesti, na poklon će dobiti aparat za merenje šećera u krvi kako bi mogli da nastave i sami kod kuće da prate svoje stanje, preventivno deluju i spreče moguće komplikacije dijabetesa.

Ordinacija će biti postavljena na Trgu mladih.

Kruševac je jedan od 15 gradova u Srbiji, u kojima se sprovodi ovaj projekat sa ciljem skretanje pažnje javnosti na važnost redovne kontrole nivoa glukoze u krvi kao najbolje prevencije u borbi protiv dijabetesa, jer se procenjuje da će do 2030. godine svaka deveta osoba na svetu bolovati od neke vrste ove bolesti.

Projekat se realizuje uz podršku lokalne samouprave i Dijabetološkog saveza Srbije, a pokrenula ga je austrijska kompanija Med Trust koja je i obezbedila specijalizovano vozilo za pokretnu dijabetološku ordinaciju.

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

2 + nineteen =

Skip to content