TRIBINA U ĆIĆEVCU: Kreiranje politike jednakih mogućnosti

0

U ponedeljak, 28. novembra 2022. godine, u prostorijama Narodne biblioteke Ćićevac, sa početkom u 12 sati, održaće se tribina pod nazivom  „Kreiranje politike jednakih mogućnosti u opštini Ćićevac“.

Tribinu organizuje Savet za rodnu ravnopravnost opštine Ćićevac u saradnji sa Opštinskom upravom i Narodnom bibliotekom Ćićevac, kao završnu aktivnost istoimenog projekta Saveta za rodnu ravnopravnost opštine Ćićevac, podržanog od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women), u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti, faza II“, koji finansira Evropska unija.

Ciljevi tribine su predstavljanje  programa „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“, kao i rezultata projekta „Kreiranje politike jednakih mogućnosti u opštini Ćićevac“, upoznavanje šire javnosti sa procesom pripreme i izrade Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja žena i rodne ravnopravnosti opštine Ćićevac, promocija Nacrta Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja žena i rodne ravnopravnosti opštine Ćićevac (u okviru javne rasprave) i prikupljanja predloga i sugestija za finalizaciju dokumenta, razmena iskustava i znanja na temu socijalnog preduzetništva i aktivizma žena, stečenih tokom studijske posete Udruženju „Lužničke rukotvorine – Ž.E.C“ u Babušnici i  davanje doprinosa obeležavanju kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ kroz promocijiju i unapređenje rodne ravnopravnosti”, ističe  Suzana Gajić Jovanović, koordinatorka projekta.

Na tribini će učestvovati dr Mirjana Krkić, predsednica opštine Ćićevac, Ana Pešić, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost, i Jovana Ilić, predstavnica UN Woman.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content