Miroslav Aleksić o saradnji sa Vukom Jeremićem: “Političari kojima je prošlo vreme flertuju sa vlašću!”

Vuk Jeremić je nedavno najavio osnivanje nove stranke a ubrzo nakon toga stigla je i informacija o promeni naziva Narodnog pokreta Srbije u Narodnu stranku.

Na neki način NPS, koji je osnovan 2014.godine, je “pozajmio” stranku Jeremiću kojeg je, inače, podržao na ovogodišnjim predsedničkim izborima.

Miroslav Aleksić traži od opozicije da se ujedini FOTO: CINK - S.Milenković
Miroslav Aleksić traži od opozicije da se ujedini FOTO: CINK – S.Milenković

Narodni pokret Srbije nismo ustupili Vuku Jeremiću, već smo doneli odluku o ujedinjenju. Umesto pravljenja dve stranke i koalicije odlučili smo da napravimo sinergiju ljudi u jednoj stranci pod nazivom Narodna stranka. U situaciji u kojoj je Srbiji neophodno ujedinjenje opozicije, umesto stalnih razdvajanja, raslojavanja i cepanja, prevazišli smo  usko-stranačke i lične interese i pokazali da je ujedinjenje moguće. Više nemamo podele na velike i male partije, na velike i male lidere i spremni smo da pokrenemo neophodno ujedinjenje svih onih koji Srbiji misle dobro. – objašnjava Miroslav Aleksić, osnivač i lider NPS i poslanik u Skupštini Srbije.

Kakva je perspektiva saradnje sa Vukom Jeremićem uzimajući u obzir loš rezultat koji je imao na predsedničkim izborima?

Rezultat koji je Jeremić za kratko vreme, uz izuzetno prljavu kampanju, napravio nije loš, mada je slabiji od onoga što se očekivalo. Vuk Jeremić je odlukom da nastavi da se bori potvrdio naš stav da je to čovek koji je potreban Srbiji, da ima hrabrost, kvalitet, znanje i da ima perspektivu. Što se fiktivnih ličnosti tiče, rozi, beli, zeleni, Čiča gliše, ili beli listići su simptom stanja u društvu, posledica utiska koji često čujemo “Pa ja nemam koga da glasam”. I taj simptom će se javljati sve dok nemamo slobodu medija, sve dok nema ravnopravnog predstavljanja kandidata u svim a posebno u medijima sa nacionalnom frekvencijom. Postoje kvalitetni kandidati  ali Srbija to ne može da zna sve dok oni ne dobiju priliku da se predstave. Svojom kandidaturom fiktivne ličnosti, kao i “beli listići” ranije, samo pamažu opstanak ove vlasti.- kaže Aleksić.

Bivši predsednik Opštine Trstenik smatra da na političkoj sceni ima dosta političara čije je vreme prošlo i koji “flertom” sa vlašću kupuju sebi još malo vremena. Fokus opozicije trebalo bi, po Aleksiću, da bude na fer izbornim uslovima a posebno na slobodi medija.

Sa tim zahtevima opozicija može i mora jedinstveno da izađe pred građane i javnost jer to jeste ključno pitanje ne samo za stranke već za svakog građanina Srbije. To je linija spajanja jer će fer izborni uslovi najbolje ugroziti Vučića. Najlakši posao biće postatati pretnja i srušiti Aleksandra Vučića. Mnogo teži deo biće oporaviti Srbiju od posledica njegove vladavine, a najteži  posao biće osiromašenom, poniženom i uplašenom narodu vratiti dostojanstvo i normalan život. – zaključuje Miroslav Aleksić.

Za 22.oktobar zakazana je izborna skupština Narodne stranke na kojoj bi Vuk Jeremić trebalo da bude izabran za predsednika.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content