Mladi lečeni od malignih bolesti skijaju na Kopaoniku

Od 9. do 16.marta na Kopaoniku, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, šestu godinu za redom, organizuje ZimSki kamp za adolescente lečene od malignih bolesti.

Dvadeset petoro dece i mladih trenutno se nalazi na Kopaoniku, gde u pratnji NURDOR volontera, psihologa i instruktora skijanja ima priliku da osvoji staze našeg najvećeg skijaškog centra, ali i da uživa u osmišljenim kreativnim aktivnostima.

Cilj ovog kampa jeste da se mladi ljudi, nakon zavšrenog dugog i iscrpljujućeg lečenja, osnaže i fizički i psihički, kako bi se što pre vratili svojim uobičajenim aktivnostima i zdravom životu. U ovoj veoma značajnoj aktivnosti rehabilitacije i resocijalizacije im, osim prelepog prirodnog ambijenta na Kopaoniku, pomaže i naš tim iskusnih psihologa i volontera.

NURDORov zimski kamp je jedna od najlepših stvari koje vam se mogu desiti u toku jedne godine. Biti sa ovom decom ovde, ovim malim-velikim pobednicima, slušati ih kako se smeju, raduju, kako uživaju na stazi i slaviti život sa njima je nešto posebno. Ja ih pustim da skijaju ispred mene i gledam ih kako su srećni i shvatam da sve ovo što radimo ima mnogo mnogo smisla“, kaže  Slavica Lazić-Vuksanović, volonterka NURDORa.

Realizaciju kampa pomogli: Organizacija „Prijatelj u nevolji“, Skijališta Srbije, MK Group, MM Ski sport škola skijanja, Ski škola Kopaonik, Ski škola Snow Stars Team, Ardu Sport, Wiener Städtische, poslastičarnica Buongiorno.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content