Mudrakovčani proslavili plasman u viši rang!

Fudbaleri Mudrakovca su  superiorno, bez poraza, osvojili prvo mesto u Gradskoj ligi Kruševca “Rasina” i plasirali se u viši rang takmičenja.

Fudbaleri Mudrakovca su bez poraza osvojili prvo mesto u Gradskoj ligi Kruševca, grupa "Rasina" FOTO: CINK - S.Milenković
Fudbaleri Mudrakovca su bez poraza osvojili prvo mesto u Gradskoj ligi Kruševca, grupa “Rasina” FOTO: CINK – S.Milenković

U poslednjem kolu Mudrakovčani su na svom terenu, kraj Rasine, dočekali Zdravinje a utakmica je završena bez pobednika, 2:2. Nakon poslednjeg sudijskog zvižduka predstavnik Fudbalskog saveza Grada Kruševca Darko Rasinac predao je veliki pehar kapitenu FK Mudrakovac Ivanu Mihajloviću.

Pehar je uručen i najboljem strelcu lige Nikoli  Mijatoviću (Zdravinje) koji je postigao 18 golova.

Mudrakovčani su tokom takmičenja bili neprikosnoveni i prvo mesto osvojili sa 14 pobeda, dva nerešena rezultata i gol razlikom 61:20.

Darko Rasinac je predao pehar najboljem strelcu lige Nikoli Mijatoviću FOTO: CINK - S.Milenković
Darko Rasinac je predao pehar najboljem strelcu lige Nikoli Mijatoviću FOTO: CINK – S.Milenković

Fudbal u Mudrakovcu ima dugu tradiciju jer se igra još od 1937. godine. Nakon nekoliko prekida klub deluje od 1975. godine. Osim dva momka iz Kobilja i jednog iz Dedine svi ostali su iz Mudrakovca. U rad kluba uključen je veliki broj dece ali i veterana-rekreativaca. – objašnjava Mile Đokić, trener i potpredsednika po potrebi i ekonom kluba.

FK Mudrakovac spada među klubove koji imaju najbolje uslove za rad u Kruševcu i okolini a o tome brine agilna uprava u kojoj su predsednik Radomir Ilić, sekretar Ljubiša Spasov i mnogobrojni entuzijasti.

Posebna zanimljivost je da za Mudrakovčane nastupaju otac i sin. Ivan Mihajlović (44) je najstariji igrač i kapiten dok je njegov sin Nenad (16) tek izborio mesto u startnoj postavi.

U grupi “Morava” Gradske lige prvo mesto je osvojila ekipa Meševa.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content