NA PRUZI KOD TRSTENIKA: Uređeno pet prelaza

0

„Infrastruktura železnice Srbije“ u Trsteniku, na pruzi između Kruševca i Kraljeva uredila je pet putnih prelaza i tako značajno unapredila nivo bezbednosti saobraćaja na mestu ukrštanja pruge i puta na teritoriji ove opštine.

„Infrastruktura železnice Srbije“ na teritoriji opštine Trstenik uredila je i podigla nivo osiguranja na putnim prelazima: „Šumadija“, „Trstenik“, „Petoletka“, „Počekovina“ i „Osaonica“.

Na ovim mestima, „Infrastruktura železnice Srbije“ uradila je zaustavne linije i postavila sedam novih setova vibro traka, koje služe za usporavanje brzine drumskih vozila pre nailaska na prugu.

Pored toga, po prvi put na srpskim prugama „Infrastruktura železnice Srbije“ je na putnim prelazima u Trsteniku postavila solarne markere koloseka. Reč je o tehnološkoj inovaciji primenjenoj na putnim prelazima, koja dodatno treba da poveća bezbednost saobraćaja.

Na pet trsteničkih putnih prelaza postavljena su ukupno 42 markera putnih prelaza na solarni pogon, koji tokom noći svetle i na taj način upozoravaju na približavanje putnom prelazu.

Pored toga, „Infrastruktura železnice Srbije“ postavila je na ovih pet putnih prelaza i 116 saobraćajnih znakova vertikalne drumske signalizacije. Reč je o postavljanju fluorescentih saobraćajnih znakova, čime se vozači drumskih vozila u širem području putnih prelaza blagovremeno upozoravaju na blizinu pruge, čime se unapređuje nivo bezbednosti saobraćaja.

Imajući u vidu da kroz Trstenik svakodnevno prolazi šest pari putničkih vozova, a u robnom železničkom saobraćaju mesečno između 20 i 30 teretnih kompozicija, uređenjem ovih pet putnih prelaza sigurno je da se nivo bezbednosti saobraćaja unapređuje i u železničkom i u drumskom transportu na teritoriji ove opštine.

Na taj način „Infrastruktura železnice Srbije“ uspešno i u roku realizovala je i jedan od zaključaka sa sastanka koji je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović održala u Trsteniku, sa predstavnicima lokalnih samouprava i načelnikom Rasinskog okruga.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content