SAOPŠTENJE STRANKE SLOBODE I PRAVDE: “Vlast gasi apoteke a pravi dinosauruse”

Stranka slobode i pravde izdala je saopštenje povodom rešavanja statusa Apotekarske ustanove Kruševac.

Svi smo svedoci da se aktuelna vlast već godinama sprema za prodaju Apotekarske ustanove, interesnim grupama sastavljenim od kadrova SNS-a, koje će se kroz još jednu privatizaciju i otimačinu od građana Kruševca i Srbije, okoristiti i obogatiti. Sličan scenario poput ovog se dešava i u gradskoj Toplani ali i u ostalim gradskim i državnim preduzećima. Zanimljiva paralela se može povući ako se pogledaju privatizacije hotela i odmarališta na Jastrepcu koja su bila u vlasništvu nekada gradskih, a danas privatnih ili više ugašenih preduzeća. Kompletna turistička infrastruktura na Jastrepcu je danas privatizovana i to od strane kadrova aktuelne vlasti ili ljudima bliskim Srpskoj naprednoj stranci. Takva sudbina, skoro sa sigurnošću, čeka i Apotekarsku ustanovu Kruševac.

Sramno je da aktuelna vlast na čelu sa SNS, planira izgradnju zabavnih parkova i ulaganjau „nova radna mesta“ kod stranog investitora, a da u isto vreme gasi stara radna mesta i gradsku ustanovu koja je od vitalnog značaja za grad i građane Kruševca. Dok se dug Apotekarske ustanove zanemaruje, dok su zaposleni jednom nogom već na ulici, dok ljudi iz seoskih sredina za jednu običnu tabletu brufena moraju da putuju i po 15 kilometara, Srpska napredna stranka gasi apoteke i pravi dinosauruse, poručujući Kruševljanima da će bolesna deca imati prilike da o istom trošku dolaska do centra grada za nabavku lekova, posete i zabavni park?
Stranka slobode i pravde, najoštrije osuđuje ovako sraman odnos aktuelne vlasti prema građanima Kruševca i vlasništvu našeg grada koji je ista ta aktuelna vlast dobila na čuvanje i održavanje, a ne rasprodaju i rasparčavanje. Tražimo od aktuelne vlasti da sačuva Apotekarsku ustanovu Kruševac i da hitno reši problem dugovanja kako ustanove, tako i zaposlenih“, navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content