NA TURNIRU U SLOVAČKOJ: Bronzana medalja za Sergeja Lukića

0

Kruševljanin Sergej Lukić osvojio je bronzanu medalju na turniru Svetskog juniorskog kupa, FZ Forza SLovak Junior 2019, koji je od 8. do 10. novembra 2019. održan u Trenčinu, uz učešće preko 200 takmičara.

Naš reprezentativac popeo se na postolje u muškom singlu, a uspeh posebno dobija na težini ako se zna da je od konkurencije mlađi i dve godine.

Put ka medalji u Slovačkoj Lukić je počeo pobedom nad Ukrajincem Mikhailom Selivanovim (2:0). U drugom kolu uzeo je meru Poljaku Mikolaju Piorkovskom (2:1), a u trećem njegovom zemljaku Lukašu Cimošu (2:1). U meču vrednom odličja naš reprezentativac je bio bolji od daleko iskusnijeg Slovaka Andreja Antoške (2:0), koji je, inače, bio postavljen za četvrtog nosioca u Trenčinu. U borbi za finale Lukić je poražen od Španca Alvara Leala (2:0).

Na ovom turniru sam stekao neka nova iskustva. Takođe, popravio sam mnogo elemenata u igri, istovremeno uveo neke novine, i na kraju stigao do dobrog rezultata. Polufinale nisam odigrao na maksimalnom nivou. Jednostavno, nedostajao mi je bolji fokus. Bez obzira na to veoma sam srećan što sam osvojio medalju. U muškom dublu Tomić i i ja smo imali izuzetno težak žreb. Uspeli smo da prebrodimo prvo kolo, ali u drugom, uprkos snažnom otporu nismo stigli do pobede protiv sjajnih Rusa”, istakao je Lukić.

 

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content