NA TURNIRU U SLOVAČKOJ: Bronzana medalja za Sergeja Lukića

Kruševljanin Sergej Lukić osvojio je bronzanu medalju na turniru Svetskog juniorskog kupa, FZ Forza SLovak Junior 2019, koji je od 8. do 10. novembra 2019. održan u Trenčinu, uz učešće preko 200 takmičara.

Naš reprezentativac popeo se na postolje u muškom singlu, a uspeh posebno dobija na težini ako se zna da je od konkurencije mlađi i dve godine.

Put ka medalji u Slovačkoj Lukić je počeo pobedom nad Ukrajincem Mikhailom Selivanovim (2:0). U drugom kolu uzeo je meru Poljaku Mikolaju Piorkovskom (2:1), a u trećem njegovom zemljaku Lukašu Cimošu (2:1). U meču vrednom odličja naš reprezentativac je bio bolji od daleko iskusnijeg Slovaka Andreja Antoške (2:0), koji je, inače, bio postavljen za četvrtog nosioca u Trenčinu. U borbi za finale Lukić je poražen od Španca Alvara Leala (2:0).

Na ovom turniru sam stekao neka nova iskustva. Takođe, popravio sam mnogo elemenata u igri, istovremeno uveo neke novine, i na kraju stigao do dobrog rezultata. Polufinale nisam odigrao na maksimalnom nivou. Jednostavno, nedostajao mi je bolji fokus. Bez obzira na to veoma sam srećan što sam osvojio medalju. U muškom dublu Tomić i i ja smo imali izuzetno težak žreb. Uspeli smo da prebrodimo prvo kolo, ali u drugom, uprkos snažnom otporu nismo stigli do pobede protiv sjajnih Rusa”, istakao je Lukić.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content