Narodni pokret Srbije o kupovini službenog automobila

Povodom kupovine novog službenog automobila za opštinsku upravu u Trsteniku oglasio se Narodni pokret Srbije.

Čelnici Opštine Trstenik i predsednik Opštine Aleksandar Ćirić (SNS) od danas će se voziti u novom, luksuznom, službenom automobilu koji je novcem građana plaćen preko 36 000 evra. Odluku o kupovini službenog automobila lokalna vlast donela je bez skupštinske rasprave, a u ugovoru stoji da je nova „Škoda Superb“ građane opštine Trstenik koštala tačno 36.683,50 evra ili preko tri i po miliona dinara.

Narodni pokret Srbije postavlja pitanje čelnicima opštine Trstenik- kako je moguće da se svi zahtevi građana odbijaju, pod izgovorom da novca u budžetu nema, a da se u isto vreme kupuje novi, luksuzni službeni automobil? Kako je moguće da novca nema za krpljenje rupa na putevima i ulicama, za poljoprivrednike i protivgradne rakete ili za socijalno ugrožene, a da istog ima za službene automobile?

Kupovina najnovije „Škode superb“ dokaz je da su priče o tome da je prethodna vlast zadužila Opštinu neistinite, jer da je tako novi predsednik opštine Aleksandar Ćirić, danas, sebi ne bi mogao da kupuje luksuzne automobile.

„Škoda superb“ je i dokaz da novca u budžetu ima, ali da se on ne koristi za rešavanje problema građana, već za lično bahaćenje lokalne vlasti koja se umesto realizacijom obećanih kapitalnih investicija i otvaranjem novih radnih mesta danas bavi kupovinom udobnih automobila za funkcionere.

Narodni pokret Srbije podseća i da je Srpska napredna stranka, pod parolom štednje, građanima Srbije smanjila plate i penzije, pa postavlja i pitanje kako se rasipanje novca lokalnih funkcionere SNS-a na luksuzne automobile uklapa u mere štednje?”, navodi se u saopštenju Narodnog pokreta Srbije.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content