Nehotice ubio brata dok su krali drva u državnoj šumi!

B.A. (28), iz sela Zalogovac kod Varvarina, biće optužen za izazivanje opšte opasnosti. Prilikom krađe ogrevnog drveta smrtno je stradao njegov rođeni brat I.A. (26) a B.A. je leš odvezao desetak kilometara dalje od mesta nesreće kako bi prikrio krađu.

drva
B.A. je iz atara sela Padež, koje se graniči sa Zalogovcem, pozvao hitnu pomoć koja je izašla na lice mesta i konstatovala smrt njegovog mlađeg brata. Telo se nalazilo na traktoru, bez vidljivih povreda ali i bez obuće na nogama. – objašnjava naš izvor  iz tužilaštva.

B.A. je ispričao inspektorima da se dogovorio sa bratom darano ujutro idu da seku drva ali kada je ustao njega nije bilo kao ni traktora, kola i motorne testere. Kazao je da je pošao je da ga traži i našao telo u šumi, blizu sela Padež odakle je pozvao pomoć.

Tužilaštvu je ovaj iskaz bio sumnjiv pa je naložilo obdukciju koja je pokazala da je I.A. preminuo od ozbiljnih povreda unutrašnjih organa, jetre i slezine, i obilnog krvarenja. Kada je bratu pokojnika predočen izveštaj patologa on je priznao šta se zaista dogodilo.

Njih dvojica su krenuli u krađu drva, u državnu šumu, u ataru sela Toljevac. Dok su krali drva jedno stablo je palo, udarilo i ubilo I.A. Njegov brat se uplašio, sakrio motornu testeru u šumi a bratovljev leš traktorom i kolima prebacio nekoliko kilometara dalje, između Zalogovca i Padeža, odakle je pozvao Hitnu pomoć – dodaje naš sagovornik.

B.A. neće biti optužen za ubistvo iz nehata već samo za izazivanje opšte opasnosti a slučaj je prosleđen Osnovnom tužilaštvu. U Zalogovcu kažu da su braća B.A. i I.A. dobri momci ali veoma siromašni zbog čega su se i odlučili za krađu drva iz državne šume.

I.A. je sahranjen u četvrtak na seoskom groblju u Zalogovcu.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content