Otvorena rekonstruisana deonica Bruskog puta

0

Ministri u Vladi Srbije Zorana Mihajlović i Bratislav Gašić i gradonačelnik Dragi Nestorović otvorili su  za saobraćaj deonicu puta Kruševac-Brus, na južnom izlasku iz grada, dugu 1.703 metra.

Gradonačelnik Nestorović i ministarka građevine Zorana Mihajlović otvorili su rekonstruisanu deonicu Bruskog puta
Gradonačelnik Nestorović i ministarka građevine Zorana Mihajlović otvorili su rekonstruisanu deonicu Bruskog puta

U izgradnju deonice sa četiri trake uloženo je 200 miliona dinara, a određeni novac je ušteđen. Ovo je moderan, lep put kakav Kruševac zaslužuje. „Putevi Srbije“ će ove godine uložiti više od šest miliona evra u lokalne puteve i to je dobro. Ne možemo samo da gradimo Beograd već i druge gradove – izjavila je Zorana Mihajlović dodajući da su radovi kasnili jer se tražio način za što veću uštedu.

Ministar odbrane Bratislav Gašić je podsetio da je ovaj projekat započet u vreme dok je on bio gradonačelnik.

Priveli smo kraju nešto za Kruševac veoma važno. Imamo još novih planova. Kružni tok, ograda za zaštitu od buke, ulica u Mudrakovcu koja je korišćena dok su se izvodili radovi na Bruskom putu. Moramo da uradimo taj alternativni pravac posle 50 godina– rekao je Gašić.

Radovi na Bruskom putu su počeli 14. oktobra prošle godine ali su obustavljeni posle nekoliko dana zbog loše urađenog projekta. Nastavljeni su krajem marta ove godine. Rok za završetak bio je 65 dana, a planirani termin otvaranja Vidovdan.

Stalno su se žalili kako kasnimo. Mi smo želeli da sa 260 miliona dođemo na 200 miliona i da uštedimo što više. Dobili smo jedan od najlepših bulavera i kao Kruševljanka sam veoma ponosna – rekla je direktorka „Kruševacputa“ Zorica Stanković.

Ministarka Mihajlović je najavila da će izgradnja još dve zgrade u naselju „Prnjavor 2“ u Kruševcu započeti krajem septembra.

Što se tiče Moravskog koridora, on će se sigurno raditi. Srbija ima nekoliko važnih sporazuma sa zemljama koje žele da ulažu. Sve planirano prošle godine je odloženo zbog poplava. Sada gledamo modele finansiranja i sa kime ćemo raditi i u narednih nekoliko meseci imaćemo pravu informaciju – najavila je Mihajlovićeva.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content