NOVA VISOKOOBRAZOVNA INSTITUCIJA U KRUŠEVCU: Spajanjem tri više škole nastaje Akademija vaspitačko-medicinskih strukovnih studija

0

Potpredsednik Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje i predsednik Saveta za reformu visokih strukovnih škola prof.dr Branislav Jeremić i v.d. predsednik buduće Akademije vaspitačko–medicinskih strukovnih studija u Kruševcu dr Jelena Milanović, razgovarali su danas sa gradonačelnikom Jasminom Palurović o osnivanju ove akademske ustanove.

U cilju reorganizacije strukovnog visokog obrazovanja, Vlada Srbije donela je Odluku o osnivanju Akademije vaspitača medicinsko–strukovnih studija sa sedištem u Kruševcu, preneo je prof.dr Branislav Jeremić. Radi se o spajanju Visoke škole strukovnih studija za vaspitače iz Kruševca, Visoke medicinske škole strukovnih studija iz Ćuprije i Visoke škole za vaspitače strukovnih studija iz Aleksinca.

Država ovim integracijama želi da pojača nadzor nad radom visokoškolskih ustanova, kako u stručno – kadrovskom, tako i finansijskom smislu.

Prvi korak u proceduri je formiranje Komisije za izradu Statuta, zatim sledi popis imovine i imenovanje v.d. predsednika Akademije. Nakon usvajanja Statuta, biće izabran Savet (od kojih 30% predlaže i imenuje Vlada), a Savet raspisuje konkurs za predsednika Akademije.

Prema rečima prof. Jeremića, u Srbiji se planira otvaranje 14 Akademija koje će objediniti 47 škola.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content