NOVI PROJEKAT: “Za aktivno uključivanje i prava Romkinja na Zapadnom Balkanu”

U opštinskoj upravi Ćićevac napravljen plan delovanja u okviru projekta „ Za aktivno uključivanje i prava Romkinja na Zapadnom Balkanu III“.
Projekat  je namenjen Romima i Romkinjama kao i civilnom društvu, , liderima i liderkama romskih zajednica, predstavnicima lokalnih vlasti i institucija. Sprovodi ga CARE Internationale iz Sarajeva sa patnerskim udruženjima iz BiH, Crne Gore i Srbije a finansijski ga podržava Austrijska razvojna agencija (Austrian Development Cooperation).
UG “ Romani cikna” sprovodi ovaj projekat pod nazivom „Za bolji položaj Romkinja Rasinskog okruga”. Aktivnosti projekta su usmerene na osnaživanje kapaciteta Romkinja kako bi se bolje i uspešnije nosile sa i borile protiv štetnih normi, nejednakosti, neravnopravnosti i diskriminacije.
Planirane oblasti rada su reproduktivno zdravlje žena, suzbijanje nasilja nad ženama, obrazovanje,majčinstvo i rana udaja.
Primenjivaće se inovativne metode kojima se Romi i Romkinje uključuju sa institucijama u kreiranje akcionih planova – lokalnih politika.
U opštini Ćićevac planiran je rad na unapređenju obrazovanja učenika romske nacionalnosti.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content