O TOME SE ĆUTI: “Svekar me je silovao prve bračne noći!”

Oca nikad nisam upoznala. Majka je pričala da je opasan i opak čovek i da nas je ostavio. To je sve što sam znala o ocu. Nisam imala čak ni njegovu fotografiju.

U domaćinstvu smo živeli  sa babom, dedom i tri ujaka. Majka je radila, a mene i brata čuvale su ujne. Imali smo teško detinjstvo, jer su ujaci bili alkoholičari. Često su se tukli sa komšilukom u naselju, a i međusobno. Kada su bili pijani tukli su i majku i nas, a ona im se nikad nije suprotstavila.

Kada sam imala trinaest godina došli su neki nepoznati ljudi kod nas. Ja sam došla iz škole, bila sam šesti razred. Ušla sam u kuću gde je jedna žena, koja je bila lepo obučena i našminkana, počela da me ljubi.

Rekla mi je da ću sad sa njom u prodavnicu da mi kupi gardarobu, nakit i da me vodi kući. Bila sam u šoku. Samo sam pogledala majku i kroz suze pitala šta se dešava. Ona mi je plačući rekla: „Moraš, sine, da nađeš svoj mir i porodicu”.

Čula sam u drugoj sobu moje ujake kako se svađaju, koliko para traže. Tamo je sa njima bio moj budući svekar i njegova žena, moja svekrva.

Moj muž, koga sam tek na svadbi upoznala, imao je dvanaest godina. Kada smo ušli u sobu svekrva me je gurnula na krevet i pitala da li možda nemam menstruaciju. Nisam ni znala ni šta je to.

Rekla je da legnem i raširim noge, a kada nisam htela, sama ih je raširila i skinula gaćice. Izašla je iz sobe, a ušao je moj svekar. Rekao je da, pošto njegov sin ne može da spava sa mnom, to će uraditi on. Počela sam da plačem naglas. Tada je ponovo ušla moja svekrva. Krenula je da me udara, i da viče da su to sve platili mojoj majci. Oboje su počeli da me tuku, dok nisam izgubila svest.

Kada sam se probudila, bila sam u bolnici. Tamo sam saznala da me je svekar silovao, a ja do tada još uvek nisam imala menstruaciju.

Šta se tačno desilo ne znam. Majka je zvala oca koji je živeo u Nemačkoj i javila mu je pre nego što su me udali, ali je on kasno stigao. Bio je sa mnom u bolnici. Tada sam ga prvi put upoznala. Otišla sam za Nemačku sa ocem i tamo radila.

Sad imam pedeset devet godina, u penziji sam i imam sve, ali košmar koji sam doživela uvek mi je pred očima. Srećom, tu su mi bratanice koje volim kao svoje kćerke. Nikada nisam dozvolila da nijedna devojčica iz moje familije bude udata i prodata na taj način.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content