OBAVEŠTENJE IZ GRADSKE TOPLANE: Danas, zvanično, počinje grejna sezona!

Iz Gradske toplane obaveštavaju građane da danas zvanično počinje grejna sezona 2022/23.

Iako je za većinu korisnika Javnog komunalnog preduzeća ,, Gradska toplana ” Kruševac, sezona počela pre gotovo mesec dana, tačnije 3. oktobra, današnji dan se uzima za prvi, kada će sezona biti i zvanično proglašena za sve korisnike na teritoriji grada Kruševca.

Naime, od 3. oktobra, kada su otpočele tople probe za korisnike koji se greju putem Centralnog toplotnog izvora ( oko 7.500 korisnika ) kotlovi nisu gašeni i građani su snabdevani toplotnom energijom 24 sata, budući da smo ovde kao glavni energent koristili ugalj, a uzimajući u obzir i činjenicu na dužinu toplovodne mreže koju je trebalo sačuvati od pucanja i havarija, ukoliko bi došlo do potpunog hlađenja cevi, usled gašenja kotlova nakon toplih proba.

Korisnici koji se snabdevaju toplotnom energijom putem dislociranih kotlarnica ,,Bare” i ,,Rasadnik 2 ” (mazut) imali su dogrevanja u toku jutarnjih i večernjih časova, dok je nešto manje od 450 korisnika dislocirane kotlarnice ,, Prnjavor ” bilo bez grejanja protekle dve nedelje, isključivo iz razloga mere uštede energenata. Naime, u pomenutoj kotlarnici se kao glavni energent koristi gas, dok je alternativa lož-ulje. Kruševačka toplana je bila spremna da bez obzira na veoma visoke cene pomenutih energenata krene u zvaničnu sezonu 15. oktobra, međutim, odlukom Vlade Republike Srbije i uz dogovor sa lokalnom samoupravom, donesena je odluka da se za korisnike iz Prnjavora grejna sezona odloži do 1. novembra ( kao što je slučaj i u većini toplana na teritoriji Srbije ) radi ušetede energenata tokom veoma toplih dana u okviru kojih su temperature išle iznad 22 stepena.
Od danas će i zvanično svi korisnici daljinskog grejanja imati tople radijatore, naravno, uz poštovanje mera propisanih od strane Vlade Republike Srbije i Ministarstva rudarstva i energetike”, navodi se u saopštenju JKP “Gradska toplana”.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content