PRIMOPREDAJA U MINISTARSTVU UNUTRAŠNJIH POSLOVA: Bratislav Gašić preuzeo dužnost ministra!

Svečanom primopredajom, novi ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić preuzeo je dužnost od dosadašnjeg ministra Aleksandra Vulina.

Velika mi je čast što preuzimam dužnost ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije. Istovremeno, osećam ogromnu odgovornost kako prema pripadnicima Ministarstva, tako i prema građanima naše zemlje. Tim pre ako se ima u vidu koliko je značajna uloga Ministarstva na planu očuvanja nacionalne bezbednosti Republike Srbije, te sa kakvim pretnjama i rizicima se suočavamo u ovom trenutku, ali i šta nas čeka u budućnosti”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Gašić.

Bratislav Gašić je novi ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije FOTO: MUP

Kako je istakao novi ministar Gašić, njegov ultimativni cilj jeste postizanje još bolje reputacije MUP-a i jačanje poverenja građana u rad pripadnika ovog ministarstva.

Moj ultimativni cilj jeste postizanje još bolje reputacije Ministarstva i jačanje poverenja građana u naš rad. U tome računam na vašu podršku i na vaše maksimalno angažovanje. Radujem se što ću svoje srce i dušu u budućnosti poveriti vama, sa uverenjem da ćemo zajedničkim naporima Ministarstvo unutrašnjih poslova učiniti još boljim, jačim i razvijenijim i što ćemo ga, sasvim sigurno, u narednom periodu zvati svojom kućom“, poručio je ministar Gašić, zahvalivši se na priređenoj ceremoniji primopredaje dužnosti ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Na kraju ceremonije, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić uručio je oficirsku špadu Aleksandru Vulinu i poželeo mu uspeh u daljem radu.

Bratislav Gašić je na mesto ministra unutrašnjih poslova došao sa pozicije direktora BIA na kojoj je bio od 29. maja 2017. godine. Pre toga je, od 2014. do 2016. godine, bio ministar odbrane.

FOTO: Ministarstvo unutrašnjih poslova

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content