ODBORNICI ODLUČILI: Vidovdanska nagrada Milošu Neneziću

0

Ovogodišnji dobitnik najvećeg prizanja koje dodeljuje Grad Kruševac, Vidovdanske nagrade, je Miloš Nenezić, direktor Trajal Korporacije.

Ovu odluku doneli su odbornici Skupštine Grada Kruševca na jučerašnjoj sednici a u obrazloženju se navodi da je Nenezić dobija zbog “izuzetnog doprinosa ukupnom razvoju grada”.

Miloš Nenezić je rođen 1969. godine u Kruševcu. Osnovno obrazovanje stekao je u OŠ „Jovan Popović“. Ekonomsku školu u Kruševcu završio je kao đak generacije i kao stipendista Grada Kruševca upisuje Ekonomski fakultet u Beograd na kome prvi u generaciji diplomira 1992. godine, na smeru spoljne i unutrašnje trgovine.

Radnu karijeru započinje 1993. godine kao referent prodaje i šef prodaje u Beogradu i Kruševcu, a nakon toga karijeru nastavlja u „Trajal korporaciji“ gde od 1997. do 2010. godine obavlja razne funkcije. Bio je referent izvoza, šef izvoza, direktor izvoza, direktor prodaje, generalni direktor do privatizacije, a nakon privatizacije izvršni direktor.

Trenutno obavlja dužnost direktora „Trajal korporacije“ na koju je ponovo izabran januara 2014. godine.

Bio je veoma angažovan i van poslovnih aktivnosti kao član Upravnog odbora Košarkaškog kluba „Partizan“, potpredsednik Upravnog odbora Košarkaškog kluba „Napredak“, član Izvršnog odbora američko – srpskog poslovnog foruma, predsednik Upravnog odbora italijanskog – srpskog poslovnog saveta, član Evropskog parlamenta preduzetništva, predsednik Fudbalskog kluba „Napredak“ Kruševac…

Dobitnik je nagrade za menadžera godine od strane Privredne komore Srbije, nagrade za profesionalizam i kreativnost Kluba privrednih novinara, nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“ za najbolje preduzetništvo i najboljeg privrednika Srbije.

Predsednik je Unije poslodavaca Srbije.

 

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

three × two =

Skip to content