ODBORNICI ODLUČILI: Vidovdanska nagrada Milošu Neneziću

Ovogodišnji dobitnik najvećeg prizanja koje dodeljuje Grad Kruševac, Vidovdanske nagrade, je Miloš Nenezić, direktor Trajal Korporacije.

Ovu odluku doneli su odbornici Skupštine Grada Kruševca na jučerašnjoj sednici a u obrazloženju se navodi da je Nenezić dobija zbog “izuzetnog doprinosa ukupnom razvoju grada”.

Miloš Nenezić je rođen 1969. godine u Kruševcu. Osnovno obrazovanje stekao je u OŠ „Jovan Popović“. Ekonomsku školu u Kruševcu završio je kao đak generacije i kao stipendista Grada Kruševca upisuje Ekonomski fakultet u Beograd na kome prvi u generaciji diplomira 1992. godine, na smeru spoljne i unutrašnje trgovine.

Radnu karijeru započinje 1993. godine kao referent prodaje i šef prodaje u Beogradu i Kruševcu, a nakon toga karijeru nastavlja u „Trajal korporaciji“ gde od 1997. do 2010. godine obavlja razne funkcije. Bio je referent izvoza, šef izvoza, direktor izvoza, direktor prodaje, generalni direktor do privatizacije, a nakon privatizacije izvršni direktor.

Trenutno obavlja dužnost direktora „Trajal korporacije“ na koju je ponovo izabran januara 2014. godine.

Bio je veoma angažovan i van poslovnih aktivnosti kao član Upravnog odbora Košarkaškog kluba „Partizan“, potpredsednik Upravnog odbora Košarkaškog kluba „Napredak“, član Izvršnog odbora američko – srpskog poslovnog foruma, predsednik Upravnog odbora italijanskog – srpskog poslovnog saveta, član Evropskog parlamenta preduzetništva, predsednik Fudbalskog kluba „Napredak“ Kruševac…

Dobitnik je nagrade za menadžera godine od strane Privredne komore Srbije, nagrade za profesionalizam i kreativnost Kluba privrednih novinara, nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“ za najbolje preduzetništvo i najboljeg privrednika Srbije.

Predsednik je Unije poslodavaca Srbije.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content