Miloš Nenezić

Ime i prezime: Miloš Nenezić
Zanimanje: Diplomirani ekonomista
Obrazovanje: Ekonomski fakultet u Beogradu
Javna funkcija: Član Gradskog veća Kruševca zadužen za privredu
Stranka: Srpska napredna stranka
Mesto rođenja: Kruševac
Godina rođenja: 1969.

Biografija:

Miloš Nenezić je rođen 1969. godine u Kruševcu. Osnovno obrazovanje stekao je u OŠ „Jovan Popović“. Ekonomsku školu u Kruševcu završio je kao đak generacije i kao stipendista Grada Kruševca upisuje Ekonomski fakultet u Beograd na kome prvi u generaciji diplomira 1992. godine, na smeru spoljne i unutrašnje trgovine.

Radnu karijeru započinje 1993. godine kao referent prodaje i šef prodaje u Beogradu i Kruševcu, a nakon toga karijeru nastavlja u „Trajal korporaciji“ gde od 1997. do 2010. godine obavlja razne funkcije. Bio je referent izvoza, šef izvoza, direktor izvoza, direktor prodaje, generalni direktor do privatizacije, a nakon privatizacije izvršni direktor.

Trenutno obavlja dužnost direktora „Trajal korporacije“ na koju je ponovo izabran januara 2014. godine.
Bio je veoma angažovan i van poslovnih aktivnosti kao član Upravnog odbora Košarkaškog kluba „Partizan“, potpredsednik Upravnog odbora Košarkaškog kluba „Napredak“, član Izvršnog odbora američko – srpskog poslovnog foruma, predsednik Upravnog odbora italijanskog – srpskog poslovnog saveta, član Evropskog parlamenta preduzetništva, potpredsednik Fudbalskog kluba „Napredak“ Kruševac…

Dobitnik je nagrade za menadžera godine od strane Privredne komore Srbije, nagrade za profesionalizam i kreativnost Kluba privrednih novinara, nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“ za najbolje preduzetništvo i najboljeg privrednika Srbije.

Uručen mu je počasni novi srpski pasoš, pod brojem 204, u akciji povodom 204 godine državnosti Srbije „Novi pasoš – novo lice Srbije“.

Prema podacima iz Agencije za borbu protiv korupcije Miloš Nenezić je 28.01.2015.godine prijavio mesečna primanja od 140.000 dinara kao generalni direktor „Trajal korporacije“, 44.833 dinara kao član Odbora direktora u istom preduzeću i 33.000 kao član Socijalno – ekonomskog saveta Republike Srbije.

Takođe je prijavio vlasništvo nad četiri stana, dvosobnim od 95 kvadrata, dva trosobna od 92,82 i 100 kvadrata i četvorosobnim od 128 kvadrata, garaže od 16 kvadrata i građevinskog zemljišta od 16 metara kvadratnih.

Vlasnik je 3.839 akcija TP „Ravnište“ AD Kruševac u nominalnoj vrednosti od 11.517.000 dinara.

ActionSEE-visibility-2


Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Comments are closed.

Skip to content