ODLUKA GRADSKOG ŠTABA: Ugostiteljski objekti i prodavnice biće zatvoreni do ponedeljka!

Štab za vanredne situacije grada Kruševca je doneo sledeće zaključke u skladu sa epidemiološkom situacijom na teritoriji grada Kruševca. 

1. Ograničava se rad ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Kruševca: kafići, restorani, barovi, noćni klubovi i drugi objekti, neće raditi od petka, u 17 časova, do ponedeljka, u 5 časova ujutru bez izuzetka. Njihovo radno vreme biće od ponedeljka do petka, od 5 do 17 časova.

2. Ugostiteljskim objektima na teritoriji grada Kruševca dozvoljeno je da obavljaju delatnosti dostave hrane non stop, 24 sata, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost.

3. Ograničava se rad: tržni centri, prodavnice garderobe, kladionice, kockarnice, kazina, dečje igraonice, neće raditi od petka, u 17 časova, do ponedeljka u 5 ujutru. Njihovo radno vreme biće od ponedeljka do petka, od 5 do 17 časova.

4. Ograničava se rad: frizerski i kozmetički saloni, saloni za negu lepote neće raditi tokom vikenda. U ovu grupu spadaju i objekti iz oblasti sporta i rekreacije – teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport. Njihovo radno vreme biće od ponedeljka do petka, od 5 do 17 časova.

5. Ograničava se rad trgovačkih objekata: prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti, kao i trafike, kiosci i drugi objekti, gde se ne ulazi u objekat prilikom kupovine, mogu raditi svakog dana, do 21 čas.

6. Apoteke, benzinske pumpe (delatnost prodaje goriva), privredni i proizvodni subjekti mogu da rade non stop, svakoga dana bez ograničenja.

7. Nalaže se JP Poslovnom centru Kruševac da uskladi rad zelenih pijaca prema sledećoj dinamici a u skladu sa Odlukom Vlade Republike Srbije: Pijace će raditi radnim danima od 05 do 17 časova, a vikendom od 6 do 15 časova.

8. Ograničaca se rad: restorani i barovi koji se nalaze u okviru hotela i privatnih smeštaja mogu pružati svoje usluge samo i isključivo registrovanim i prijavljenim gostima do 21 čas svakoga dana.

9. Ordinacije i laboratorije na teritoriji grada Kruševca koje pružaju medicinske i stomatološke usluge i veterinarske ordinacije i laboratorije mogu da rade tokom čitavog dana, uključujući i vikend.

10. Profesionalni sportisti mogu koristiti sportske objekte za pripreme za svoja takmičenja u toku vikenda a u skladu sa preporukama Ministarstva za sport.

11. Ograničaca se rad: bioskopi, pozorišta, muzeji i galerije mogu da rade svakog radnog dana, kao i vikendom, do 17 časova.

12. Ograničava se rad objektima i radnjama u kojima se pružaju usluge pri čijem vršenju nije potrebno prisustvo korisnika ili su prisustvo i kontakt ograničenog trajanja, poput servisa bele tehnike, tehničkih servisa, krojača, obućara, stolara i staklorezačkih radnji mogu raditi radnim danima do 21 čas, a subotom do 17 časova.

13. Obavezuju se svi na obavezno i bezslovno korišćenje lične zaštitne opreme ( nošenje zaštitne maske) u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti.

14. Nastaviti sa pojačanim zajedničkim inspekcijskim nadzorom u koordinaciji inspekciskih organa Grada Kruševca i republičkih inspekciskih organa, kao i drugih državnih organa na nivou Rasinskog upravnog okruga, naročito uz sprovođenje stroge kontrole u vozilima javnog prevoza i objekata koji su izuzeti od mere ograničenja radnog vremena.

15. Nastaviti sa pojačanim zajedničkim inspekcijskim nadzorom u koordinaciji inspekcijskih organa Grada Kruševca i republičkih inspekcijskih organa, kao i drugih državnih organa na nivou Rasinskog upravnog okruga.

You might also like More from author

2 Comments

 1. Bubuleja says

  Gradski štab je u vrlo kreativnom smislu prepisao vladinu odluku bez i jednog specifikuma koji se odnosi na lokalnu zajednicu.
  Bilo bi dobro da vlada Srbije utvrdi da danas nije Decembar već Mart i videti kako će kruševački Krizni štab odmah da uvede nove kalendare.
  Bilo bi dobro, jer bi u realnom vremenu videli kakvi nas likovi “vode”.
  Bože, šta smo ti zgrešili?

 2. Miloš says

  Njihova glupost je poput svemira, beskonačna i sa tendencijom daljeg rasta . U prilog tome , korona se prenosi uglavnom vikendom.

Comments are closed.

Skip to content