ODRŽANA 4. SEDNICA: Knez Lazar dobija spomenik i na Starom Aerodromu

Odbornici Skupštine grada Kruševca na 4.sednici, koja je održana u sali Bioskopa “Kruševac”, razmotrili su i usvojili 55 tačaka dnevnog reda.

Prema usvojenom Izveštaju o izvršenju Odluke o budžetu grada Kruševca za period januar-septembar 2020.godine, ukupno planirani prihodi i primanja budžeta grada iz svih izvora na dan 30.09.2020. godine iznose 4.630.672.708 dinara i ostvareni su u iznosu od 3.105.939.956 dinara, što je 69,48% u odnosu na plan.
U periodu januar-septembar 2020.godine rashodi i izdaci iz budžeta izvršeni su sa 51,24% u odnosu na plan, a rashodi i izdaci iz ostalih izvora za isti period u iznosu od 64.904  dinara ili sa 40,40% u odnosu na plan. Ukupni rashodi i izdaci iz svih izvora za period januar-septembar 2020.godine izvršeni sa 50,87% u odnosu na plan.

Odbornici su usvojili i Odluku o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2021.godinu. Za nepokretnost obveznika koji ne vodi poslovne knjige, za odgovarajuću površinu iste nepokretnosti, poreska obaveza za 2021., može biti utvrđena u iznosu ne većem od 10% u odnosu na 2020.godinu.

Na sednici su usvojene i Odluka o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji Grada Kruševca, Odluka o određivanju autobuskih stajališta koja mogu da se koriste za linijski prevoz putnika u prigradskom prevozu na teritoriji Grada Kruševca, Odluka o komunalnoj miliciji, Odluka o uniformi i oznakama komunalnih milicionara i Odluka o izmeni Odluke o održavanju čistoće i podizanju i održavanju zelenih površina na području Grada Kruševca.

Na inicijativu Narodnog muzeja Kruševac, odbornici su doneli Odluku o podizanju spomenika knezu Lazaru na centralnom delu „Starog aerodroma“, a po predlogu Komisije za sprovođenje postupka za podizanje spomenika, spomen obležja i murala. Za izbor skulpturalnog rešenja i izradu spomenika biće raspisan javni konkurs.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content