NOVI NAMETI: Poskupeli grejanje i kanalizacija, uskoro skuplji i gradski prevoz!

U roku od samo nekoliko dana Kruševljani su dobili komunalne račune sa novim, višim cenama.

KRUŠEVLjANIMA od ovog meseca počinju da stižu računi za grejanje uvećani za 19 posto. Poskupljenje se odnosi na sve korisnike usluga JKP “Gradska toplana” koji nisu plaćali grejanje po utrošenoj toplotnoj energiji, već po kvadratu grejne površine.

Nove, više, cene su i na računima koje građanima deli JKP “Vodovod – Kruševac”. Pogon za prečišćavanje otpadnih voda radi punim kapacitetom a građani će za tu vrstu usluge plaćati 18,6 dinara po kubnom metru plus PDV što znači da će za deset kubika plaćati oko 205 dinara.

Uskoro se može očekivati i povećanje cene prevoza u gradskom i prigradskom saobraćaju. Iz “Jugoprevoza” su 10. novembra uputili zahtev Gradskom veću i gradonačelnici Jasmini Palurović za davanje saglasnosti za korekciju cena od 21%. Prema njihovom predlogu cena karte kretala bi se u rasponu od 55 do 145 dinara. Sadašnje karte od 50, 65 i 70 dinara ubuduće bi bile 60, 80 i 90 dinara.

You might also like More from author

1 Comment

  1. Gagi says

    A niste razmišljali o racionalizaciji poslovanja.
    Odgovorno tvrdim da je 30% radnika u ovim firmama višak, a da se primerenom štednjom bez da se išta od usluge gradjanima uskrati, troškovi mogu umanjiti još za 15-tak posto.
    Ja bih to umeo da uradim, ali se to neće desiti jer ja nisam ni Mašin ni Gašićev “mali”.
    U to ime, plaćaj narode i glasaj nesposobne i to sa osmehom na licu.

Comments are closed.

Skip to content