OKO 500 KRUŠEVLJANA U PROTESTNOJ ŠETNJI: “Nećemo da kriminalci tuku našu decu!”

Oko 500 Kruševljana, uglavnom mladih, učestvovalo je večeras na protestnom skupu u centru grada, organizovanom u znak podrške demonstrantima širom Srbije i protiv policijskog nasilja.

Uzvikujući parole “Nećemo Vučića”, “RTS laže”, “SNS lopovi, Srbiju ste prodali”, “Gašiću lopove!” demonstranti su prvo prošetali do zgrade Policijske uprave i Trga mira a potom se vratili na Trg kosovskih junaka.

Većina učesnika protesta bili su mladi FOTO: CINK – S. Milenković

Dajemo podršku studentima koji su sve ovo započeli. Svi smo ovde različiti ali neka nas to ne plaši. Ne možemo da trpimo nepravdu. Nećemo da nas zatvaraju u kućni pritvor, da nas lažu kako nas leče a onda prave svoje pirove i žurke. Nećemo da kriminalci, u ime policije, biju našu decu, kazala je okupljenima Duška Milosavljević, profesorka srpskog jezika.

Jedna od učesnica protesta upozorila je demonstrante na, kako je rekla, “ubačene elemente iz SNS”.

Videla sam petoricu momaka za koje znam da su iz SNS-a. Nemojte da nasedate na njihove prvokacije. Ukoliko nešto započnu samo sedite dole, kazala je ova učesnica protesta.

Siniša Jevtić, pripadnik 125. motorizovane brigade, ogorčen je na ponašanje policije ali i lokalnu vlast.

Policija je u Novom Sadu i Beogradu pretukla dvojicu ratnih veterana od kojih je jedan, iz Novog Sada, bez noge. Ja sam diskriminisan jer kao učesnik rata već mesecima ne mogu da dobijem pomoć od 10.000 dinara. Nije stvar u novcu već u odnosu prema nama. Neka je sram gradonačelnicu Kruševca!, rekao je Jevtić.

Nakon još jedne kraće šetnje do Trga kosturnica skup je završen uz dogovor da se sutra okupe na istom mestu u 19 sati.

Demonstrante je u šetnji obezbeđivalo oko 30 pripadnika policije u uniformama i civilu ali nikakvih incidenata nije bilo.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content