OPOZICIJA O TOPLANI: “Azdejković će morati i krivično da odgovara!”

1

Predstavnici opozicionih stranaka na današnjoj konferenciji za novinare ponovo su kritikovali rad Gradske toplane i direktora Dragana Azdejkovića.

Prema informacijama koje je Azdejković izneo prošle nedelje Gradska toplana ima dug od 10 miliona evra a 9.000 korisnika. To znači da svaki korisnik duguje 1.111 evra. Dugovanja Toplane nisu dugovanja “nekog tamo” već svih korisnika i građana. Dragan Azdejković je od 2001. godine nadležan za Toplanu, prvo kao gradonačelnik a potom kao direktor. To znači da ne može da prebacuje krivicu na druge. Umesto toga on je radnike iskoristio u propagandne svrhe. On ih je indoktrinirao tvrdnjama da neko iz opozicije želi da ih uništi”, kazao je Dejan Stevanović, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Kruševcu.

Dragoljub Gajić, Dejan Stevanović i Vladan Mitić na konferenciji za novinare FOTO: CINK – S. Milenković

Stevanović je podsetio da su u vreme dok je Azdejković bio gradonačelnik 2004. godine uništena dva kotla vredna nekoliko miliona evra.

Problem sa Toplanom mora biti rešen jer su to potrebe građana. Treba graditi još malih elektrana da budu u centru potrošnje jer ovaj sistem nije dobar. Prema našim informacijama Toplana je od 2014. do 2018. godine imala 500 novih priključaka. Građani su uskraćeni za mnogo odgovora u vezi Toplane i zato nije dovoljno da Azdejković podnese ostavku već se mora pozvati i na odgovornost”, dodaje Stevanović.

Dragoljub Gajić je podsetio da se pre nekoliko godina dogodila havarija u Brijanovoj ulici kada je stradala pumpa. Tada je podneta prijava protiv NN lica ali bez efekta.

Ostavke treba da podnesu i gradonačelnica i direktor Toplane i članovi Gradskog veća“, smatra Gajić.

Ivan Mandić iz Levice Srbije smatra da treba podneti krivične prijave protiv svih bivših direktora Gradske toplane “da se utvrdi odgovornost za ovako loše stanje”.

You might also like More from author

1 Comment

  1. Dušan says

    Neznalice su vršile ispitivanje cevi vodom iz vodovoda, umesto omekšanom specijalnom vodom iz omekšivača. I tako su navukli plamenac u cevi i oštetili kotline. Krivično ih goniti sve.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content