Oprema za Savetovalište za trudnice

Zahvaljujući pomoći ministarstva za populacionu politiku, a kroz projekat “Mere populacione politike”, Savetovalište za trudnice u Trsteniku  dobilo je opremu vrednosti 1,5 miliona dinara.

Dom zdravlja je dobio aparate za ginekologiju, kolposkop, hirurški nož i drugi inventar. Pored opremanja savetovališta za trudnice sredstva su utrošena i za obuku medicinskih sestara za psihofizičku pripremu trudnica i za obuku doktora, koji su trenutno na specijalizaciji za kolposkopiju i citologiju.

Dragica Pejčić, načelnica ginekologije u Domu zdravlja “Sava Stanojević” u Trsteniku rekla je da su unapredili Savetovalište za trudnice time što su otvorili školicu za psihofozičku pripremu trudnica.

Opremili smo salu za pripremu trudnica i obučili dve babice, koje će školicu voditi i trudnice pripremiti za porođaj, ali i za sve ono što ih čeka nakon porođaja”, rekla je Pejčić.

Aleksandar Ćirić, predsednik opštine Trstenik, kaže da je problem sa demografijom u ovom gradu, lociran kao jedan od najvećih problema.

Naknadu za novorođenu decu smo povećali sa 10.000 na 17.000 dinara, nezaposlene porodilje dobijaju naknadu od 10.000 dinara”, istakao je Ćirić.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content