Počelo snimanje dokumentarno – igranog filma “Voda”

U Aleksincu je juče počelo snimanje dokumentarno – igranog filma „Voda“ u režiji Gorana Erčevića u kojem igraju Dejan Tončić, Vojin Ćetković i Bane Trifunović.

Film se snima povodom obeležavanja 140 godina od pogibije pukovnika Rajevskog i 500 godina od osnivanja Aleksinca. Prva scena snimljena je u Zavičajnom muzeju Aleksinca, kući koja je sagrađena 1833. godine, a film će biti sniman na više lokacija.

Vojin Ćetković i Dejan Tončić na snimanju filma "Voda"
Vojin Ćetković i Dejan Tončić na snimanju filma “Voda”

Ulogu grofa Rajevskog, koji je Lavu Tolstoju poslužio kao inspiracija za lik Vronskog u romanu “Ana Karenjina”, tumači glumac Kruševačkog pozorišta Dejan Tončić, a pored njega u filmu “Voda” igraju i Vojin Ćetković, Bane Trifunović, Ivan Bekjarev, Milenko Pavlov, Ljiljana Stjepanović, Ivan Vučković i mnogi drugi.

Nakon snimanja u Aleksincu i okolini selimo se u Smederevo, pa u Beograd, na Kosančićev venac, gde ćemo snimati neke scene. Film će biti sniman i na lokacijama u Kotoru, Župi Aleksandrovačkoj, kao i na Krimu, u Rusiji. Presrećan sam što sam uspeo da okupim ovakvu ekipu glumaca. – kaže reditelj Goran Erčević.

Dejan Tončić ističe da je velika stvar igrati Rajevskog, dok Bane Trifunović kaže da je jedan od njegovih motiva da se pojavi u filmu to što će nastupiti zajedno sa svojim ocem Tomom.

Velika je stvar što ovaj film snima čovek iz Kruševca. Nikada nikoga nisam odbio kada je reč o zanimljivom projektu. – napominje Vojin Ćetković.

“Voda” je deveti igrani ili dokumentarni film reditelja Gorana Erčevića. Premijera filma očekuje se 2. septembra, na dan pogibije Nikolaja Rajevskog.

Rajevski je poginuo 16. dana srpsko – turskog rata kod Donjeg Adrovca, spašavajući sveštenika, a sahranjen je u porti manastira Sveti Roman.

You might also like More from author

1 Comment

  1. Dusica says

    Drago mi je, a ekipi sve najbolje! Srecno! Divni glumci, bravo!

Comments are closed.

Skip to content