Podrška razvoju socijalnog preduzetništva

Agencija za regionalni razvoj Rasinskog okruga i Udruženje „Eurokontakt“ započeli su projekat koji bi trebalo da doprinese razvoju socijalnog preduzetništva u Rasinskom okrugu.

Ukupna vrednost projekta koji će trajati šest meseci je 2.442.500 dinara a Razvojna agencija Srbije je dala svoj doprinos sa 1.217.000 dinara.

Maja DŽunić, menadžer projekta
Maja DŽunić, menadžer projekta

Nijedna organizacija se nije bavila socijalnim preduzetništvom tako da će naše iskustvo moći da koriste i iz drugih regiona. Socijalno preduzetništvo je specifično jer se zarada ulaže u razvoj zajednice kroz zapošljavanje ljudi koji teže dolaze do posla, osoba sa invaliditetom, mladih, žena, osoba starijih od 50 godina, Roma, razvoj socijalnih i medicinskih usluga, obrazovanje, zaštitu životne sredine…– nabraja Maja Džunić, menadžer projekta „Razvoj socijalnog preduzetništva u Rasinskom okrugu“.

Predlog Zakona o socijalnom preduzetništvu je četiri puta stavljan u proceduru za usvajanje u Narodnoj skupštini Republike Srbije i isto toliko puta povlačen iz nje!

Imamo obećanje da će se ovaj zakon ponovo naći u proceduri u decembru ove godine. Socijalno preduzetništvo je veoma važno za ulazak Srbije u Evropsku Uniju. U narednih šest meseci planiramo da istražimo resurse lokalnih zajednica i formiramo institucionalni okvir za razvoj socijalnog preduzetništva. U planu je osnivanje Kancelarije za razvoj socijalnog preduzetništva u Kruševcu kao i formiranje Mreže socijalnih preduzetnika koja će omogućiti da se glas socijalnih preduzetnika čuje jače. – dodaje Nenad Krstić iz UG „Evrokontakt“.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content