“POLITIČKO PRELETANJE” U VARVARINU: Trojica bivših socijalista prešli u SNS!

Trojica istaknutih članova SPS u Varvarinu pristupili su Srpskoj naprednoj stranci.

Novi članovi SNS-a su bivši potpredsednik Opštinskog odbora SPS i odbornik u Skupštini opštine Varvarin Andrija Živadinović, doskorašnji predsednik omladine varvarinskih socijalista Milan Lukić i predsednik Mesnog odbora SPS Grad Varvarin Saša Živadinović. Poslednji je u periodu od 2016. do 2020. godine obavljao i funkciju člana Opštinskog veća.

Oni su , prilikom potpisivanja pristupnica SNS, izjavili da je razlog za pristupanje Srpskoj naprednoj stranci podrška politici predsednika Aleksandra Vučića i želja da se kroz zajedničko zalaganje podrži razvoj i napredak opštine Varvarin.

Novi naprednjaci kažu da su na ovaj način želeli “da iskažu podršku programu i politici predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke koja daje rezultate i donosi razvoj, napredak i boljitak za sve građane Republike Srbije i opštine Varvarin”.

Nakon odlaska trojice istaknutih članova saopštenjem se oglasio Opštinski odbor SPS Varvarin u kome se naglašava da varvarinske socijaliste “ne raduje” to što su njihove dojučerašnje partijske kolege “otvorile sezonu preletača”.

Istovremeno smo “iznenađeni” što su baš oni koji su bili najoštriji protivnici politike predsednika Vučića i SNS-a glavni akteri ovog političkog manevra. I to toliko oštri protivnici da su odbijali da učestvuju u zajedničkim predizbornim aktivnostima na poslednjim predsedničkim izborima. Dakle, ne tako davno da bismo poverovali u njihovo “preobraženje”, navodi se u saopštenju SPS-a.

Bivšim članovima u novom stranačkom odelu želimo uspešnu promociju i ostvarenje ličnih interesa, koji su ih i odveli na ovaj put, jer, istine radi, degutantno je i vređa inteligenciju ovaj potez obrazlagati željom da se podrži politika predsednika i SNS-a. Koliko smo upoznati sa političkom situacijom u zemlji, SPS je na republičkom nivou u koaliciji sa SNS-om i predsedniku se može pružiti podrška i preko SPS-a. Budimo ljudi i nazovimo stvari pravim imenom – kad nema vlasti, nema ni interesa, i onda odlaze oni kojima je lični interes jedini razlog za ulazak u politiku”, ocenjuju varvarinski socijalisti poručivši da ovim saopštenjem smatraju ovo pitanje zatvorenim.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content